“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Planul cinic al lui Putin. Ce ar putea propune Occidentului

peskov putin

Rusia ar putea propune Occidentului să înceteze războiul din Ucraina după ce își va consolida pozițiile din Donbas. Este scenariul cinic pe care îl ia în considerare un analist politic german, Ulrich Speck, pornind de la situația din 2015, când Moscova a anexat peninsula Crimeea. În opinia sa, Vladimir Putin va prezenta această „ofertă de pace” drept o mare concesie.

Analistul de politică externă Ulrich Speck a prezentat un posibil scenariu prin care Vladimir Putin ar obține Donbas-ul, ceea ce-și dorește, lăsând impresia Occidentului că face o mare concesie. În opinia sa, Putin ar propune încetarea războiului din Ucraina, în schimbul unor concesii din partea Occidentului. Acest lucru s-ar întâmpla, însă, după ce Rusia va ocupa și își va consolida câștigurile teritoriale din Donbas.

„Noul joc al lui Putin ar putea fi să își consolideze câștigurile și apoi să accepte oferta pentru o încetare a focului. El va încerca apoi să vândă asta Berlinului și Parisului drept o concesie pentru care va dori ceva în schimb, ridicarea sancțiunilor”, a arătat Ulrich Speck într-o postare pe contul său de Twitter.

Scholz și Macron, cei mai criticați lideri europeni
Urlich Speck face referire la Berlin și Paris, în condițiile în care liderii celor două state, cancelarul Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron, sunt cei mai criticați lideri europeni datorită atitudinii conciliante față de Moscova. Acestora li se reproșează faptul că au periodic discuții cu Vladimir Putin, fără să ajungă, însă, la un rezultat clar în privința acestui război din Ucraina.

Olaf Scholz a declarat săptămâna aceasta că vorbește cu Putin pentru a-i sublinia în mod repetat că Rusia nu poate câștiga în Ucraina și că nici Kievul, nici aliații occidentali, nu vor accepta o „pace forțată”. La rândul său, Emmanuel Macron a insistat în ultimul timp că lui Vladimir Putin trebuie să i se asigure o ieșire onorabilă din război și că Rusia nu trebuie umilită.

Analistul german își întemeiază ipoteza pe ceea ce s-a întâmplat în 2015, când Rusia și-a întărit prezența în Crimeea, peninsula pe care o anexase în urmă cu un an. El avertizează că vom asista, din nou, la o repetiție a evenimentelor de după 2015. Speck a afirmat că într-o astfel de situație Rusia va integra noile teritorii ocupate de armatele sale în Donbas și în sudul Ucrainei. Speck a arătat că Putin că va apela la o astfel de strategie pentru a distruge independența Ucrainei și pentru a obține noi teritorii cu ajutorul occidental.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.