Occidentul e în stare de șoc: Apel urgent de la Moscova

Occidentul e în stare de șoc. Se comportă ca nişte bandiţi. Această afirmație dură a fost făcută chiar de către un om apropiat de Vladimir Putin, care a avertizat că Moscova va riposta. Este vorba de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adică al lui Vladimir Putin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, i-a atacat pe occidentali, susținând că aceștia se comportă ca nişte bandiţi. El a ținut însă să sublinieze că lumea este prea mare pentru ca Europa şi America să izoleze o țară ca Rusia.

Dmitri Peskov a avertizat că Occidentul se implică într-o „ticăloşie economică” împotriva Rusiei, iar Moscova va riposta. Fără a menționa care va fi reacția Kremlinului, Peskov a arătat acesta va fi în conformitate cu interesele Rusiei.

„Acest lucru nu înseamnă că Rusia este izolată”, a declarat Peskov reporterilor.

Lumea este prea mare pentru ca Europa şi America să izoleze o ţară
„Lumea este prea mare pentru ca Europa şi America să izoleze o ţară, şi cu atât mai mult o ţară atât de mare ca Rusia. Există mult mai multe ţări în lume”, relatează DPA

Citiți și:  ALERTĂ NATO! Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! Marile capitale europene pot fi lovite în câteva minute!

În opinia sa, dacă SUA ar impune sancţiuni asupra exporturilor de energie ale Rusiei, acest lucru ar provoca un şoc considerabil pieţelor energetice.

Kremlinul a apărat sâmbătă „fermitatea” necesară a legii care reprimă „informaţiile înşelătoare” despre armata rusă pentru a contracara un „război informaţional”, care, potrivit acestuia, este purtat împotriva Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, transmite AFP.

Peskov sare în apărarea legii lui Putin
„În contextul războiului informaţional, era necesar să se adopte o lege a cărei fermitate să fie adecvată, ceea ce s-a făcut”, a declarat Peskov, a doua zi după intrarea în vigoare a legii, care impune sancţiuni grele pentru difuzarea oricărei informaţii considerate false despre armata rusă.

Adoptarea sa rapidă vineri şi semnarea sa de către preşedintele Vladimir Putin a fost „necesară şi urgentă”, a insistat el.

Sancţiunile variază inclusiv 15 ani de închisoare. Ele vor fi aplicate împotriva celor care difuzează „informaţii înşelătoare” despre forţele armate ruse. Ca urmare a acestei măsuri dure date de Vladimir Putin, jurnaliștii celor mai importante posturile occidentale au decis să părăsească Rusia. Jurnaliștii riscă până la 15 ani de închisoare sau trimiterea într-un lagăr de reeducare.

Citiți și:  ALERTA Putin le cere VECINILOR Rusiei să nu escaladeze tensiunile

Posturile occidentale au plecat din Rusia
Pe lista posturilor occidentale care nu vor mai emite în Rusia se numără CNN, CBS News, Bloomberg, ABC News, BBC, CBC.

Principalele prevederi ale legii indică că pentru știri false date cu bună știință se dă o amendă de la 700 de mii la 1,5 milioane de ruble sau până la 3 ani într-un lagăr de reeducare. Pentru știri false generate de oficiali, un grup organizat, cu crearea artificială de dovezi sau motivate de ură sau dușmănie se dă o amendă de la 3 la 5 milioane de ruble sau de la 5 la 10 ani închisoare.

Pentru știri false date cu bună știință, care au consecințe grave se va face de la 10 la 15 ani închisoare.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.