“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

Noi reglementări pentru împrumuturi: a sosit o nouă directiva UE

Această inițiativă reprezintă o revizuire și înlocuire a directivei anterioare din 2008 care guverna contractele de credit de consum.

UE Uniunea Europeana e1696449422260 1024x577 1

Uniunea Europeană introduce noi reguli pentru cei care solicită împrumuturi! Recent, pe 15 octombrie, UE a adoptat o directivă cu privire la creditul de consum, cu scopul de a întări protecția consumatorilor europeni care recurg la împrumuturi bancare.

“Cu trecerea la era digitală, accesul la credit a devenit mai ușor, dar trebuie să ne asigurăm că consumatorii sunt protejați împotriva practicilor de creditare iresponsabile, mai ales în mediul online. Prin noua legislație, consumatorilor li se vor furniza toate informațiile de care au nevoie într-un mod clar, chiar și în cazul creditelor mici,” a declarat Alberto Garzón Espinosa, ministru interimar al Consumatorilor din Spania.

Principalele Modificări Aduse de Noua Directivă UE

Directiva adoptată recent aduce cu ea următoarele schimbări semnificative:

 1. Asigură că informațiile despre credit, inclusiv costul total al creditului, sunt prezentate într-un mod clar și ușor de înțeles, adaptat mediului digital.
 2. Impune reguli mai stricte privind publicitatea pentru a preveni practicile de creditare abuzive și protejează consumatorii de supraîndatorare prin măsuri eficiente împotriva suprataxării.
 3. Cere creditorilor să efectueze o evaluare a capacității de rambursare a consumatorilor pentru a preveni supraîndatorarea.
 4. Extinde sfera de aplicare a directivei la împrumuturi sub 200 de euro și la produsele “cumperi acum, plătești mai târziu.”
 5. Acordă consumatorilor dreptul de a rezilia un contract de credit în termen de 14 zile și oferă supraviețuitorilor cancerului dreptul de a fi uitați.

Directiva urmează să fie semnată de către Președintele Parlamentului European și Președintele Consiliului. Ulterior, va fi publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, intrând în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării sale.

Băncile din România Supuse Noilor Inspecții

În paralel cu aceste evoluții legislative, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții neanunțate la zece bănci din România. Aceste investigații au fost demarate din suspiciuni că acționarii Biroului de Credit ar putea restricționa accesul consumatorilor individuali la produsele și serviciile de creditare bancară.

Cele zece bănci verificate sunt:

 • Alpha Bank Romania S.A.
 • CEC Bank S.A.
 • Garanti Bank S.A.
 • Raiffeisen Bank România S.A.
 • ING Bank N.V. Amsterdam sucursala București
 • Banca Transilvania S.A.
 • Banca Comercială Română S.A, BRD – Groupe Société Générale S.A.
 • Credit Europe Bank (Romania) S.A.
 • First Bank S.A.

Pe lângă acestea, inspecții au avut loc și la Biroul de Credit și la Asociația Română a Băncilor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.