“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

Uniunea Europeană ȘANTAJEAZĂ că va “închide definitiv X” dacă Elon Musk nu interzice presa alternativă!

KNv1u1703014514

Uniunea Europeană a anunțat lansarea unei “proceduri formale de încălcare a dreptului comunitar” împotriva platformei X din cauza implementării recente a unei legi care vizează să reprime presa independentă.

Anunțul privind ancheta survine la câteva săptămâni după ce X (fostul Twitter) a fost somat să asigure conformitatea cu termenii Legii privind serviciile digitale a UE. Această lege, în vigoare din august, permite amendarea unei companii cu până la 6% din venitul global anual sau interzicerea operării în UE în cazul încălcării.

Comisarul UE responsabil cu aplicarea legii, Thierry Breton, a declarat că procedura a fost demarată în urma unei “presupuse încălcări a obligațiilor de combatere a conținutului ilegal și a dezinformării; presupusă încălcare a obligațiilor de transparență” și “presupusă concepție înșelătoare a interfeței utilizatorului”.

Ancheta va examina eficiența “notelor comunității” de pe X, unde utilizatorii pot verifica faptele sau pot oferi comentarii privind acuratețea postărilor. În replică, X a declarat că “cooperează cu procesul de reglementare”, subliniind importanța respectării legii și menționând necesitatea unui proces liber de influențe politice.

Platforma, preluată de Elon Musk anul trecut, s-a angajat să creeze un mediu sigur și incluziv, echilibrând acest obiectiv cu protejarea libertății de exprimare. UE a avertizat anterior X cu privire la conținutul ilegal și dezinformare asociate cu atacul Hamas din Israel.

X a retras în luna mai aderarea la un cod de conduită al UE, provocând reacții din partea lui Breton, care a avertizat că “puteți fugi, dar nu vă puteți ascunde”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.