Nicolae Ciucă vrea REINTRODUCEREA ARMATEI OBLIGATORII

Premierul Nicolae Ciucă a exprimat opinia că era armatelor de profesioniști a trecut și că este necesar să se revină la armatele de masă, fapt care a generat discuții cu privire la posibila reintroducere a stagiului militar obligatoriu.

Nicolae Ciucă a subliniat că industria de apărare trebuie să se transforme într-o industrie de război, iar armatele profesioniste, tehnologizate și sofisticate, trebuie să se transforme în armate de masă cu rezerve extinse și capacități de mobilizare la nivelul întregii societăți. Aceasta este o necesitate pentru a face față unui posibil război pe scară largă, de lungă durată și de înaltă intensitate, care ar epuiza resursele.

Nicolae Ciucă, care se află în prezent în rezervă ca general, a făcut aceste declarații în cadrul Forumului de Securitate din Marea Neagră și Balcani, unde principalul subiect de discuție a fost războiul din Ucraina.

Citiți și:  Nicolae Ciucă: "România își asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenția anti-mită"

Monitorul Apărării menționează că România, care avea o armată de peste 300.000 de militari înainte de anul 1990, a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2007, iar în prezent numărul militarilor este sub 70.000. În plus, Armata Română dispune de 55.000 de rezerviști.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

  1. Nu le trebuie profesioniști,ci doar “CARNE DE TUN”, fără arme bune, doar să îngroașe rîndurile, CE nu e clar aici???

Lasa un comentariu