“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICMILITAR

Israelul este cel mai mare centru pentru comerțul ilegal cu organe umane

Text ce circulă pe Internet

organ israel

Doctorul israelian Meira Weiss a dezvăluit în cartea sa  Over Their Dead Bodies, că organele prelevate de la palestinienii morți au fost utilizate în cercetările medicale la facultățile de medicină ale universităților israeliene și au fost transplantate în corpurile pacienților iudeo-israelieni.

Și mai îngrijorătoare sunt recunoașterile făcute de Yehuda Hess, fostul director al Institutului de Medicină Legală Abu Kabir din Israel, despre furtul de țesuturi umane, organe și piele de la palestinienii morți, pe o perioadă de timp, fără cunoștința sau aprobarea rudelor lor.

Se crede că Israelul este cel mai mare centru pentru comerțul ilegal global cu organe umane, conform unei investigații din 2008 a rețelei americane CNN, care a dezvăluit, de asemenea, că Israelul a participat la furtul de organe de la palestinieni morți pentru utilizare ilegală.

Euro-Med Monitor a confirmat că Israelul este singura țară care deține în mod sistematic cadavrele celor pe care îi ucide și este clasificat drept unul dintre cele mai mari centre din lume pentru comerțul ilegal cu organe umane, sub pretextul „descurajării [amenințărilor] de securitate” și într-o totală încălcare a cartelor și acordurilor internaționale.

Ca orice altă țară, Israelul trebuie să respecte regulile dreptului internațional, care prevăd necesitatea respectării și protejării cadavrelor morților în timpul conflictelor armate. A patra Convenție de la Geneva subliniază că „fiecare parte în conflict trebuie să ia toate măsurile posibile pentru a preveni jefuirea morților; mutilarea cadavrelor este interzisă.”

Euro-Med Human Rights Monitor a confirmat, de asemenea, că refuzul de a preda cadavrele morților pentru ca familiile lor îndurerate să le poată îngropa cu demnitate și în conformitate cu convingerile lor religioase poate echivala cu o pedeapsă colectivă, care este strict interzisă de articolul 50 din Regulamentele de la Haga și de articolul 33 din Convenția a patra de la Geneva.

https://www.euronews.com/2023/11/27/israel-stealing-organs-from-bodies-in-gaza-alleges-human-right-group

I.P.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.