“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Donald Trump: Pacea în Orientul Mijlociu era posibilă dacă Biden nu era președinte

GettyImages 1731157124 640x480 1

Fostul președinte Donald Trump a declarat în exclusivitate pentru Breitbart News că crede că dacă alegerile din 2020 nu au decurs așa cum au mers și dacă ar fi încă președinte în acest moment, o cale către pacea adevărată în Orientul Mijlociu ar fi posibilă.

În schimb, odată cu preluarea mandatului președintelui democrat Joe Biden după alegerile din 2020, regiunea s-a destabilizat și mai mult și de atunci nicio țară nouă nu s-a alăturat Acordurilor istorice Abraham. În timpul președinției lui Trump, mai multe națiuni arabe s-au alăturat Acordurilor Avraam, care au normalizat relațiile dintre ele și statul evreiesc Israel. Țările care s-au alăturat în timpul administrației Trump au fost Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain, Maroc și Sudan. Trump spune că alți câțiva au fost pe punctul de a se alătura, inclusiv chiar și posibil Iranul, dar că Biden a preluat mandatul și a revenit la o abordare eșuată a Orientului Mijlociu a slăbit eforturile și a dezintegrat orice progres. Nicio țară nu s-a alăturat Acordurilor Abraham pe toată durata președinției lui Biden.

„Ați fi avut ca fiecare țară să semneze, inclusiv eventual Iranul, Acordurile Avraam dacă alegerile nu ar fi fost trucate”, a spus Trump pentru Breitbart News într-un interviu exclusiv de peste două ore, aici, la Mar-a-Lago. . „În acest moment, ați fi avut toate țările – Arabia Saudită și poate chiar Iranul – să semneze.”

Trump a susținut că abordarea sa față de iranieni – a fost nemilos cu ei din punct de vedere financiar prin sancțiuni și, evident, a ordonat uciderea lui Qassem Soleimani – va forța Republica Islamică Iran să se apropie de masa negocierilor.

„Iranul, după cum știți, a fost rupt de mine. Acum, au 250 de miliarde de dolari”, a spus Trump. „Nici măcar nu vorbesc despre cele 6 miliarde de dolari și cele 10 miliarde de dolari. Au 250 de miliarde de dolari acum, dar erau stricate. Nu existau bani pentru Hamas, nici bani pentru Hezbollah”.

Trump a mai spus că, dacă ar fi fost președinte, teroriștii Hamas din Gaza – care sunt în mare parte finanțați de iranieni – nu ar fi putut niciodată să lanseze atacul terorist din 7 octombrie asupra Israelului.

„Atacul din 7 octombrie din Israel nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a spus Trump. „Am fi luat măsuri mult mai decisive dacă ar fi făcut-o. Nu îi înțeleg pe acești oameni.”

După cum a raportat săptămâna aceasta Joel Pollak de la Breitbart News, secretarul de stat al lui Biden, Antony Blinken, a semnalat revenirea la viziunea eșuată a politicii externe pentru Orientul Mijlociu, conform căreia pacea dintre israelieni și palestinieni trebuie să fie un precursor al păcii dintre Israel și alte națiuni arabe.

De asemenea, Trump a remarcat în timpul interviului că Biden, deși „vicios” cu oponenții politici ca el aici, acasă, nu este „vicios” împotriva adversarilor străini ai Statelor Unite. El a spus că crede că Biden și membrii familiei sale care iau bani din țări străine, cum ar fi Partidul Comunității Chineze, dovedește că actualul președinte este un „candidat manciurian” și că este „compromis” – motiv pentru care Biden lasă adversarii Statelor Unite. Statele se ridică.

„Spunem că acest tip [Biden] este răutăcios, dar nu este vicios împotriva tuturor acestor țări”, a spus Trump. „Cred că este un candidat manciurian. Aceste țări i-au dat atât de mulți bani, este aproape ca și cum ar fi luat bani din întreaga lume. Felul în care tratează China este atât de ridicol, încât trebuie să fie compromis. Nu ar putea exista alt motiv decât acela că este compromis.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.