“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALMILITARPOLITICASTIRI

Trump anunță că, în caz de realegere, va solicita Europei rambursarea munițiilor trimise Ucrainei, în valoare de 200 de miliarde de dolari, va trimite armata în Mexic și va impune taxe imense aliaților SUA

Donald Trump, planuri radicale pentru politica externă în cazul unei realegeri

trump mad

Donald Trump, fostul președinte republican, are în vedere modificarea fundamentală a relației dintre Statele Unite și Europa în cazul unei posibile realegeri pentru un al doilea mandat.

În cadrul campaniei electorale, Trump a propus, de asemenea, trimiterea forțelor armate în Mexic pentru a combate cartelurile de droguri și impunerea unor tarife vamale extinse atât aliaților, cât și adversarilor SUA.

Iată principalele măsuri de politică externă pe care Trump s-a angajat să le adopte în cazul unei victorii în alegerile prezidențiale din 2024, conform Reuters:

NATO, Ucraina și aliații europeni:

  • Trump intenționează să reevalueze fundamental “scopul și misiunea NATO” și să ceară Europei rambursarea munițiilor în valoare de “aproape 200 de miliarde de dolari” trimise în Ucraina.
  • El a redus finanțarea pentru NATO către finalul mandatului său și a criticat frecvent faptul că Statele Unite contribuie mai mult decât ar trebui la această alianță. Cu privire la conflictul din Ucraina, Trump a pledat pentru dezescaladare, afirmând că ar fi rezolvat situația în 24 de ore, deși nu a prezentat propuneri politice concrete.

China, comerț și tarife vamale:

  • Trump amenință cu introducerea unor noi tarife vamale sau restricții comerciale semnificative asupra Chinei și a unor aliați europeni.
  • Propunerea sa, “Trump Reciprocal Trade Act,” îi acordă libertatea de a impune tarife de retorsiune asupra țărilor care ridică bariere comerciale proprii. De asemenea, Trump a sugerat un tarif universal de 10%, ceea ce ar putea afecta piețele internaționale.
  • El dorește să încheie statutul de “națiune cea mai favorizată” al Chinei în raport cu Statele Unite și promite restricții agresive privind proprietatea chineză în infrastructura vitală americană.

Mexicul și narcoticele:

  • Trump propune clasificarea cartelurilor de droguri din Mexic drept organizații teroriste străine și ar ordona Pentagonului să utilizeze forțele speciale împotriva acestora.
  • El intenționează să dea Marinesi SUA rolul de a impune o blocadă împotriva cartelurilor și ar apela la Legea privind dușmanii străini pentru deportarea traficanților de droguri și a membrilor bandelor din Statele Unite.

Conflictul din Israel:

  • După ce a criticat inițial conducerea israeliană în urma atacurilor Hamas din octombrie, Trump a declarat că Hamas trebuie “zdrobită.” Cu toate acestea, nu a prezentat soluții politice clare în afară de o atitudine mai fermă față de Iran, considerat de SUA o țară asociată cu organizații teroriste, inclusiv Hamas.

Schimbările climatice:

  • Trump a promis retragerea din Acordul de la Paris, care vizează limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. A retras SUA din acord în timpul mandatului său, iar țara a reintrat sub conducerea președintelui Joe Biden în 2021.

Apararea antirachetă:

  • Trump s-a angajat să construiască un “camp de forță” de apărare antirachetă de ultimă generație în jurul Statelor Unite, menționând că Forța Spațială va juca un rol important în acest proces. Detaliile suplimentare ale acestui plan nu au fost încă furnizate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.