ÎPS Teodosie: „Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine” / „Vladimir Putin nu-i negru cum îl prezintă toată lumea”

IPS Teodosie spune lucurilor pe nume in legatura cu Marx si Engels. Acestia, intr-adevar nu au fost rusi, au facut parte din „poporul ales”.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat, în cadrul unei emisiuni radio, că Vladimir Putin este „cel mai mare ctitor la Sfântul Munte Athos şi la Ierusalim”, deşi este considerat un „răufăcător”.

În ceea ce priveşte situaţia actuală la nivel mondial, în cazul crizei din Ucraina şi a unei posibile invazii a ruşilor, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a ţinut să precizeze că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este aşa cum îl crede toată lumea, „atât de negru”.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie în cadrul unei emisiuni radio.

Citiți și:  Lumea este in alerta. A început „prima etapă a invaziei Ucrainei”: Lovituri letale pentru a genera panică

Nota redactiei: Marx si Engels erau evrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

4 comentarii

  1. Eu cred că se promovează o falsă dihotomie în ceea ce priveşte Putin vs Vestul liberal. O bună parte din oligarhii ruşi toleraţi sunt evrei, iar Putin e mare prieten cu Chabad. Acum, e posibil să facă chestia asta doar de faţadă, dar nu văd de ce ar trebui el să se pună bine cu „aleşii” când şi aşa mass-media îl sapă.

  2. Nici Isus si Maria nu sint din Romania. Au alta origine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.