“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Informație de ultima oră! Decizia momentului pentru Sorin Oprescu!

 

39abab565f1e7934f831740f95ece5ff

Este decizia momentului pentru Sorin Oprescu! Fostul edil a fost transferat miercuri, 18 mai, la un penitenciar de maximă siguranță din Atena. În locația respectivă se află cei mai periculoși deținuți din Grecia.

Decizia momentului pentru Sorin Oprescu! A fost transferat alături de cei mai periculoși deținuți
Astfel, fostul edil urmează să stea 40 de zile în arest la Korydallos, închisoarea de maximă siguranță din Atena. Trebuie menționat că în locația respectivă ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime.

Totodată, procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel au obținut menținerea mandatului de arestare. Procurorul de caz elen nu a vrut să-și asume eliberarea fostului edil deoarece acesta este un deținut cu o condamnare extrem de mare.

Judecătorii urmează să decidă ce se întâmplă cu Sorin Oprescu
De asemenea, judecătorii din Grecia urmează să decidă în următoarea perioada ce se va întâmpla cu Sorin Oprescu. Acesta ar putea fi cercetat în continuare în Grecia, în stare de arest sau ar putea fi începute procedurile de extrădare.

Totuși, avocații lui Sorin Oprescu au de gând să ceară în instanță ca fostul edil să fie cercetat în stare de libertate. Acesta a cerut azil politic în Grecia încă din ziua în care a fost încarcerat, susținând că nu a avut parte de un proces echitabil în România.

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat săptămâna trecută la 10 ani de închisoare
Amintim că fostul primar al Capitalei a fost condamnat săptămâna trecută la 10 ani de închisoare. Sorin Oprescu a ajuns în fața instanței miercuri dimineață. El a fost întrebat dacă vrea într-adevăr să se întoarcă în România, însă răspunsul său a fost unul negativ.

Având în vedere condițiile actuale, judecătorul a decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare în arest, în grija autorităților elene până la momentul în care comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România se va întruni. Abia la acel moment, avocații fostului primar vor putea să ceară ca acesta să fie eliberat pe perioada procedurilor de extrădare.

Menționăm faptul că problemele pentru Sorin Oprescu au început săptămâna trecută. Fostul primar a fost condamnat vineri definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Amintim și că Sorin Oprescu a mai fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.