Florin Cîțu, iesire furibunda dupa votarea in Parlament a „legii criminale”. Românii își vor pierde casele!

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a venit cu un mesaj tranșant la adresa românilor. Șeful de la Finanțe a declarat că vor fi români care își vor pierde casele.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a vorbit pentru economica.net despre riscurile majorării pensiilor cu 40 de procente așa cum dorește Partidul Social Democrat (PSD).

Șeful Finanțelor a subliniat că dacă legea votată de PSD va intra în vigoare, toate agențiile de rating o să retrogradeze România la categoria nerecomandată investitorilor.

„Daca legea criminala votata de PSD intra macar o secunda in vigoare, toate agentiile de rating o sa retrogradeze instantaneu Romania la categoria junk (nerecomandata investitiilor).

Acolo nu se judeca in termeni de populism sau nu, ci in termeni matematici si economici. Ce inseamna aceasta retrogradare imediata? Inseamna un risc de a nu mai putea finanta deficitul bugetar decat la costuri exorbitante si dobanzi din nou foarte mari pentru toti romanii, pentru populatie si pentru firme.”, a declarat Florin Cîțu potrivit sursei anterior citate.

Români care-și vor pierde casele luate pe credit
Ministrul a mai precizat, pentru sursa anterior citată, că România va risca falimente pe bandă rulantă. Mai mult decât atât, potrivit spuselor lui Cîțu, unii români riscă să își piardă casele luate prin credit.

Citiți și:  SURSE - Florin Cîțu a afirmat în PNL că există riscul ca unii români SA-SI PIARDA CASELE din cauza acțiunilor Ministerului de Finanțe

”Va insemna falimente pe banda rulanta, romani care-si vor pierde casele luate pe credit, o inflatie galopanta si o recesiune probabil mai mare decat cea din 2009.

La fel a aruncat PSD tara in criza si in urma cu 11 ani. Este un gest nu doar de un populism inconstient, este un gest absolut criminal.

Este un act de agresiune la adresa stabilitatii economce pus la cale de o grupare infractionala, care stie ca pierde controlul si dispare din viata politica. Nu-i vom lasa si vom ataca la CCR”, a declarat ministrul Finanțelor

Cîțu a avut o ieșire dură la adresa PSD
Florin Cîțu s-a enervat după ce PSD a intervenit brutal în buget și a decis să aprobe în Parlament creșterea pensiilor cu 40%. Asta s-a întâmplat după ce Guvernul PNL decisese ca acestea să se mărească doar cu 14%. Pandemia de coronavirus a lovit rău domeniul sanitar, dar cel economic este la rândul său pe butuci.

Citiți și:  SURSE - Florin Cîțu, mutare de ULTIMA ORA pe certificatul verde

Florin Cîţu a calificat drept un act de agresiune la stabilitatea economică a României faptul că rectificarea bugetară a fost adoptată de Parlament, cu amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%, el dând garanţii că Guvernul nu-i va lăsa pe social-democraţi să arunce ţara în aer.

”Nu lăsăm PSD să arunce România în aer. Ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României. Nu-i vom lasă să arunce ţara în aer. Este garanţia pe care o dăm tuturor românilor. Au aruncat ţara în criza din 2009 cu o acţiune similară. Nu-i vom lasă să facă la fel şi acum”, scrie ministrul Finanţelor pe o rețea de socializare.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.