Europa se zguduie din temelii! Putin, declaratie CINICA pentru europeni: Să înghețe!

Lovitură totală pentru Europa! Vladimir Putin nu s-a sfiit să treacă la amenințări. În contextul în care blocul comunitar se pregătește să pună un plafon asupra hidrocarburilor din Federația Rusă, liderul de la Kremlin a anunțat că nu vor mai exista livrări către țările care aplică decizia Uniunii Europene.

Lovitură totală pentru Europa! Vladimir Putin a spus-o clar: Să înghețe. Declarația care dă fiori
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la Forumul Economic al Estului (EEF), dedicat Asiei, că nu va mai furniza absolut nimic în materie de energie către țările care vor plafona prețul hidrocarburilor vândute de țara sa.

Liderul de la Kremlin consideră că o astfel de decizie este „absolut stupidă”. Președintele rus a mai spus că astfel de decizii sunt politice și că nu sunt în concordanță cu contractele.

„Și ce, se vor lua niște decizii de natură politică și care contrazic contractele? Ei bine, pur și simplu nu vom furniza nimic dacă este în contradicție cu interesele noastre, în acest caz, cu cele economice.

Nu vom furniza gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nu vom furniza nimic. Ne vom respecta pe deplin obligațiile contractuale. Dar dacă cineva încearcă să ne impună ceva, atunci vreau să se știe că cei care impun nu sunt astăzi în situația de a ne dicta voința lor.

Lasă-i să se îmbrace. Dacă ne întoarcem la cei despre care ați vorbit, nu vom furniza nimic, așa cum am spus, în afara cadrului contractelor. Nu vom face nimic forțat. Și ne va mai rămâne un singur lucru, un singur lucru, ca într-un cunoscut basm rusesc, să spunem: «Rece, îngheață, coadă de lup!»”, a fost declarația președintelui de la Moscova.

Vladimir Putin a negat că țara sa folosește energia ca armă împotriva Europei
Pe fondul acuzațiilor că Rusia ar fi tăiat aprovizionarea cu gaz a Europei, președintele rus Vladimir Putin a negat miercuri că țara sa folosește energia ca pe o „armă”. Clarificarea președintelui a venit la câteva zile după ce Rusia a întrerupt livrările de gaze naturale prin Nord Stream 1, care este o conductă cheie de 1222 km către Europa.

„Se spune că Rusia folosește energia ca pe o armă. Alte prostii! Ce armă folosim noi? Furnizăm atât cât este necesar, în funcție de solicitările” importatorilor, a declarat Vladimir Putin la Forumul Economic Estic din orașul portuar Vladivostok, situat în Pacific.

În special, Rusia a redus drastic aprovizionarea cu gaz a Europei prin Nord Stream la 40% în iunie. Furnizarea a fost redusă și mai mult la 20% în lunile următoare. Cu toate acestea, Europa avea să primească lovitura finală când Rusia a oprit complet furnizarea de gaz la 31 august, în numele întreținerii.

La 3 septembrie, alimentarea cu gaz a fost întreruptă pentru o perioadă nedeterminată. La nivel mondial, această măsură a fost considerată drept o modalitate a Rusiei de a face presiuni asupra Europei pentru a ridica sancțiunile impuse după invazia fără precedent a Ucrainei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Rusia raspunde cu aceiasi moneda atacurilor yankeilor si ale sclavetilor lor din NATO si UE. Cine sapa groapa altuia cade chiar el in ea (exceptie fac groparii din cimitire)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *