“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este momentul adevărului pentru Pfizer! Studiu de ULTIMA ORA

Vaccinare RzV 6 1024x682 1

Care dintre vaccinuri oferă cea mai puternică protecție împotriva variantei Delta? Cercetătorii au decis, în urma efectuării unui studiu pe nu mai puțin de 33.000 de pacienți cu vârsta de peste 18 ani, în perioada iunie-august 2021.

Care dintre vaccinuri oferă cea mai puternică protecție împotriva variantei Delta? Cercetătorii americani susțin că Moderna.

Pe de altă parte, cercetătorii britanici arată că vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, deși cu un nivel de protecție ridicat în prima lună împotriva variantei Delta, își pierde mult mai repede eficacitatea.

Vaccinul Moderna, mai eficient decât serurile Pfizer și J&J împotriva variantei Delta
Un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că vaccinul Moderna protejează cel mai bine în combaterea infecţiilor asociate variantei Delta de coronavirus, cu 95% eficacitate.

Topul este urmat de Pfizer, cu 80%, și Johnson&Johnson, cu 60%. Serul AstraZeneca nu este inclus în studiu.

Studiul CDC a fost realizat în perioada iunie-august a acestui an, pe aproape 33.000 de pacienți de peste 18 ani din peste 400 de spitale și clinici din SUA infectați cu COVID-19 și vaccinați cu schema completă cu unul dintre cele trei tipuri de vaccin: Pfizer, Moderna, ambele bazate pe tehnologie mARN, și Johnson&Johnson.

AstraZeneca nu a fost inclus în cercetare, potrivit libertatea.ro.

Eficacitatea totală a vaccinurilor împotriva variantei Delta de COVID-19 a fost de 86%.

Nivelul de protecție este mai mic în rândul persoanelor de peste 75 de ani infectate (76%), decât în cazul celor mai tineri (89%), mai spune studiul.

”Vaccinurile oferă protecție ridicată ”
Între Pfizer și Moderna, diferențele de eficacitate între grupe de vârstă sunt similare, mai arată cercetătorii.

Ce este clar însă e că nivelul de protecție este mai ridicat în cazul persoanelor vaccinate cu Moderna decât în cazul celor vaccinate cu serurile de la Pfizer și J&J.

Eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Delta: Moderna – 95%, Pfizer – 80%, J&J – 60%.

”Aceste rezultate reconfirmă protecția ridicată pe care o oferă vaccinurile împotriva COVID-19 în prevenirea formelor moderate și severe ale bolii, care necesită spitalizare de urgență. Și subliniază încă o dată importanța vaccinării, mai ales împotriva variantei Delta”, spun autorii studiului.

Un alt studiu recent, de data aceasta realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, arată că vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, deși cu un nivel de protecție ridicat în prima lună împotriva variantei Delta, își pierde mult mai repede eficacitatea comparativ cu vaccinul AstraZeneca.

O persoană care a primit a doua doză de vaccin Pfizer cu o lună înainte de infectarea cu coronavirus a fost cu 90% mai protejată împotriva variantei Delta decât o persoană nevaccinată.

După două luni, nivelul scade la 85%, apoi la 78% după trei luni.

Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât răceala comună
Pe de altă parte, cei vaccinați cu ambele doze de AstraZeneca sunt protejați în proporţie de 67% după o lună, de 65% după două luni şi de 61% după trei luni. Nivelul de protecție oferit de cele două vaccinuri, Pfizer și AstraZeneca, devine similar după patru-cinci luni, mai spun cercetătorii de la Oxford.

Un raport intern al CDC arată că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât răceala comună sau decât Ebola, și poate provoca forme mai grave de boală decât tulpinile inițiale.

Același document spune că persoanele vaccinate care se infectează cu tulpina Delta pot transmite virusul la fel de ușor ca persoanele nevaccinate. Varianta Delta prezintă îngrijorare și în România.

Până acum, 807 cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate în România, potrivit Institutului de Sănătate Publică. Rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 81%.

INSP a mai transmis că în ultima săptămână au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.