“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

E Breaking News. Putin a suspendat totul!

rusia reactioneaza dupa ce uefa a mutat finala champions league de la sankt petersburg la paris 2 size6

Informația momentului venită chiar acum din Rusia. Planurile lui Vladimir Putin întâmpină dificultăți, drept urmare, au fost făcute niște modificări de ultimă oră. A fost suspendat referendumul pentru alipirea la Rusia a regiunii ucrainene Herson.

Răsturnare completă de situație în plin război. Planurile lui Vladimir Putin privind organizarea unui referendum pentru alipirea la Rusia a regiunii ucrainene Herson au fost suspendate.

Anunțul a fost făcut de Kirill Stremusov, adjunctul șefului administrației susținute de Rusia în regiune. Acesta susține că regiunea ucraineană este pregătită pentru referendum, însă din cauza unor probleme de securitate, a fost luată ”o pauză”.

„Regiunea Herson este pregătită pentru un referendum privind aderarea la Federația Rusă, dar a fost luată o pauză din cauza situației de securitate”, a spus Stremusov, potrivit agenției ruse TASS, citată de CNN.

Referendumul organizat de Rusia ”o farsă și un circ”
Menționăm faptul că anunțul privind suspendarea referendumului vine după ce în urmă cu câteva zile, Ucraina a anunțat că a început contraofensiva în regiunile din sud. În tot acest timp, zeci de lovituri au avut loc în regiunea Herson.

O reacție în acest sens a venit și de la vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk. Aceasta susțin că referendumul organizat de Rusia este doar „o farsă și un circ”. Totodată, aceasta a făcut un apel la cetățenii ucraineni să nu participe, avertizând că participarea atrage consecințe penale.

„Pentru cetățenii noștri care vor participa există un articol din Codul Penal. Nu participați la niciun ‘referendum’. Nici presiunea, nici incitarea în forță nu vor putea justifica faptul că o persoană a mers la ‘referendum’”, a spus ea.

Rusia și Ucraina se acuză din nou reciproc
În tot acest timp, luptele nu s-au oprit deloc. Armată ucraineană anunța săptămâna trecută că a reușit să avanseze pe mai multe direcții pe frontul și sudul țării. Conform declarațiilor de atunci, Ucraina ar fi reușit să spargă liniile ruse de apărare de la Herson. Totodată, armata ucraineană mai anunța că a bombardat podurile de peste Nipru și a recucerit mai multe localități.

În ciuda acestui lucru însă, Rusia are o cu totul altă poveste. Moscova spune că a respins în totalitate atacul și că pe linia frontului este liniște.

În realitate însă, în regiunea Herson, panica predomină în rândul populației. Localnicii nu ies pe stradă deloc din cauza bombardamentelor, se arată într-un reportaj realizat de CNN. Totodată, sursa citată mai arată și că Herson a devenit epicentrul rezistenței ucrainene în ultimele luni de zile.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.