Despescu a fost destituit. Femeia de serviciu poate să îi ia locul

Astăzi, după ședința de Guvern, prim-ministrul interimar Mihai Fifor îl va elibera din funcția de Inspector General al Poliției Române pe Bogdan Despescu. Decizia vine după ce în spațiul public au ajuns o serie de documente din care rezultă fără echivoc faptul că acesta a luat la cunoștință despre dosarul penal înregistrat ca urmare a plângerii depuse de femeia hărțuită de Eugen Stan, pila șefului Serviciului Supraveghere Rutieră, cms. șef Vornicu Emanuel Rene.

Mai mult, dintre acele documente, unul dintre înscrisuri ne arată perfect contribuția pe care șefii din Poliția Română o au astăzi în munca de poliție. Este vorba despre una dintre celebrele rezoluții pe care șefii o aplică pe documente, mai ales atunci când habar nu au ce înscris au în față sau ce trebuie să se întâmple cu el: „Rog măsuri”. În aceeași idee, la toate unitățile de poliție din țară, șefi analfabeți funcțional sau juridic, cu stilouri scumpe, pe măsura funcțiilor ocupate, trec, care mai de care, rezoluții de genul: „Dispun măsuri legale”, „Aplicați legea”, „Măsuri conform legii” sau alte astfel de inepții pe care dacă nu le-ar consemna, sigur nu ar ști polițiștii ce au de făcut.

Pe același principiu, fără să ducem în derizoriu funcția de șef din Poliția Română, am putea spune că și femeia de serviciu din unitate ar putea conduce instituția cu astfel de rezoluții aplicate pe documentele de lucru. Iar atunci când se împotmolește, apelează la planul B folosit de șefi, respectiv „punctele de vedere” de la diferite structuri, numai să nu fie ei în postura în care să își asume vreo decizie. Așteptăm cu mare interes nominalizarea cât mai urgentă a unui nou inspector general pentru că haosul instituțional a ajuns la cote alarmante în Poliția Română unde în prezent, aproape 50% din funcțiile de șefi sunt ocupate prin împuternicirea (desemnarea) unor ofițeri la conducere pe perioade de 6 luni care nu au nici un fel de răspundere.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL – Sursa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *