Ce s-a întâmplat cu Vladimir Putin la parada de 9 Mai

Luni, 9 Mai, a avut loc o paradă grandioasă la Moscova, de Ziua Victoriei, însă imaginile apărute cu Vladimir Putin au generate numerose controverse şi comentarii. Ce greşeală uriaşă ar fi făcut liderul de la Kremlin şi de ce s-ar fi temut chiar să fie asasinat în timpul acestei parade?

Parada de 9 Mai de la Moscova şi prestaţia lui Vladimir Putin au generat numeroase comentarii.

Cristian Tudor Popescu, despre semnul de slăbiciune dat de Vladimir Putin: E peste poate să facă așa ceva!
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre două decizii greu de înţeles luate de Vladimir Putin, mai ales că întregul popor rus era cu ochii pe el.

Prima decizie este cea referitoare la celebra deja pătură pe care Vladimir Putin şi-a aşezat-o peste genunchi, în timp ce statea la tribuna oficială.

„A luat două decizii pe care mi-e foarte greu să le pricep.

După ce a cuvântat, locțiitorul lui Dumnezeu pe Pământ s-a dus în tribună și și-a pus pe genunchi o păturică ce îl aștepta pe scaun! M-am frecat la ochi.

Măcar să fi avut păturică pe genunchi, ca acoperire solidară, toți generalii smochiniți, apparatcikii și agenții FSB din jurul lui, dar nu, el era singurul!

El, călărețul pe urși, luptătorul cu tigrii siberieni, înotătorul la copcă cu cuțitul în dinți! Oricât de frig i-ar fi fost, oricâtă artroză ar avea în încheieturi, oricât de umflată i-ar fi prostata, e peste poate să facă așa ceva!

Citiți și:  ALERTA Putin a ordonat mobilizarea trupelor din Transnistria. Avertisment urgent din Ucraina

Să apară, în văzul Rusiei și al întregii lumi, ca un bătrânel fragil, bun pentru o casă de sănătate…”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un mesaj postat luni seară pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Putin a anulat parada aeriană de 9 Mai de frica unui atentat similar cu 11 septembrie?
A doua decizie greu de înţeles cu ocazia zilei de 9 Mai la Moscova a fost anularea paradei aeriene ce trebuia să aibă loc. CTP este de părere că unul dintre motivele pentru care Vladimir Putin s-ar fi temut să mai ridice avioanele în aer a fost un eventual atentat, similiar cu cele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

„Un avion în aer, chiar fără muniție, încărcat cu combustibil, e o armă teribilă. Lansat în picaj asupra tribunei oficiale, poate să-i facă kebab pe toți, în cap cu generalissimul”, scrie gazetarul în postarea sa.

„Apoi, glorioasa aviație de război a Kremlinului, care trebuia să scrie Z pe cer, plus avionul Apocalipsei cel fără ferestre, blindat la orice șoc, la arme chimice, la radiație termică și nucleară, de unde zeul cimpanzeu va conduce Rusia pentru vecie, n-a apărut deasupra Pieței Roșii, ca de obicei.

Citiți și:  Putin a luat decizia chiar acum! Mesajul transmis direct de la Kremlin

Pasămite, condiții meteo nefavorabile, adică cer albastru cu niscai norișori albi. Dacă tot a ținut să ofere bâlciul militar multicolor norodului, în lipsă de victorie, de ce să nu ridice de la sol și mândria Armatei Roșii?

Pentru ca, așa cum spunea o cetățeancă din Rusia intervievată pe stradă: „Mi se face pielea de găină când văd măreția Forțelor Noastre Armate!”.

Nu pot decât să formulez o ipoteză. Așa cum a arătat 11 septembrie 2001, un avion în aer, chiar fără muniție, încărcat cu combustibil, e o armă teribilă. Lansat în picaj asupra tribunei oficiale, poate să-i facă kebab pe toți, în cap cu generalissimul.

Anwar Sadat, președintele egiptean, a fost ucis în 1981, când toată lumea era cu ochii pe sus în timpul defilării militare aviatice, în loja sa, de rafalele jihadiștilor.

N-ar fi deloc de mirare ca Putin să se fi gândit la așa ceva, având în vedere teama lui paranoică de atentat și zecile de arestări și destituiri pe care le-a ordonat în armată și în serviciile secrete – aidoma lui Stalin în ultimii ani ai vieții…”, îşi încheie Cristian Tudor Popescu mesajul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.