“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSPIRITUALITATESTIRI

Vasile Bănescu reacționează după ce Cristian Tudor Popescu a spus că „Iisus a dezvirginat-o pe Maria din interior”

181998

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a provocat o controversă după ce a scris, de Crăciun, pe pagina sa de Facebook, că „venind în lume pe cale naturală, Iisus a dezvirginat-o pe Maria din interior”.

Nu puțini au fost cei care l-au criticat pe CTP după acest mesaj, iar printre critici se numără și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta a transmis, tot pe Facebook, un mesaj prin care critică mesajul transmis de gazetar.

„A crede că reflectezi la cele de sus (ale Cerului) cu capul adânc înfipt în «cele mai de jos ale pământului”» A da buzna în Evanghelii cu cizmele materialismului dialectic și ateismului științifico-fantastic. A-ți confunda ignoranța într-un domeniu care include milenii de cultură fondată pe Revelație – recunoscută de toate marile minți ale omenirii – cu o aberantă hermeneutică a celor mai importante texte ale lumii civilizate la care, blocat în limitele rudimentarului pozitivism, nu poți avea acces. A echivala Revelația care onorează rațiunea umană cu elucubrația care o discreditează”, a scris Vasile Bănescu.

Deși nu a făcut referire clară la postarea lui Cristian Tudor Popescu, Bănescu a vorbit despre „arta de a te compromite” și despre o „paradă grotescă”.

„A-L ironiza pe Dumnezeu fără să percepi ridicolul gigantic al situației și absurdul aproape comic al rățoirii creaturii, libere inclusiv să se facă de râs, în fața Absolutului luat sarcastic la rost că-și permite manifestarea în lumea creată chiar de El. A introduce sacrileg obscenul în sfera purității care te indispune, a asocia pervers vulgarul anatomo-fiziologic cu dumnezeirea. A rata iar și iar șansa de a accepta smerit Adevărul care nu ești tu însuți, de a admira Înțelepciunea și Frumusețea care nu te întruchipează, de a face loc Binelui în sfera răului care te luptă cumplit, de a alege surâsul realei inteligențe în locul rânjetului autosuficienței. A nu rata nicio ocazie de a dovedi că n-ai înțeles nimic din ceea ce contează cu adevărat și de a face paradă grotescă cu acest jenant lucru. A te rata, eventual până la adânci bătrâneți, dăruite ție pentru a te trezi totuși cândva”, a mai scris purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.