“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu a fost suspendat pe motiv de „incitare la ură” pentru că a spus că știrea celor „40 de bebeluși arși” este un fake news pus la cale de guvernul Netanyahu

cristoiu 696x377 1 jpg

Canalul jurnalistului Ion Cristoiu a a fost suspendat de YouTube timp de o săptămână, pe motiv că unul dintre videourile urcate ar fi „incitat la ură”. Mai precis, este vorba despre clipul intitulat „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu”.

Conform lui Cristoiu, clipul respectiv a fost șters, iar canalul suspendat timp de o săptămână. Ion Cristoiu spune că YouTube l-a sancționat pe afirmațiile prin care califică drept „fake news” știrea cu cei 40 de bebeluși arși de Hamas.

În video, pasajul respectiv are 1.50 minute și Cristoiu afirmă că respectivul „fake” a fost pus la cale de premierul Israelului, Bibi Netanyahu, pentru a justifica „toate ororile pe care le va comite Israelul” în fâșia Gaza, ca răspuns la atacul din 7 octombrie.

Cristoiu spune că YouTube l-a pedepsit pentru că a decis să cenzureze „informațiile și analizele care contravin propagandei de Război a uneia din părți.

„Orice om normal își dă seama că a susține ipoteza unui fake news pus la cale de premierul Beniamin Netanyahu (multe site-uri și televiziuni occidentale au pus la îndoială autenticitatea informațiilor livrate presei de politicianul din Israel) și a denunța presa de partid și de stat din România că vrea sânge palestinian, ca răzbunare pentru atacul terorist, nu înseamnă a incita la ură. Credem că tocmai încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură.

Ne e tot mai limpede că decizia YouTube ține de șantajarea noastră pentru a ne face să mințim sub semnul propagandei de Război a uneia din părți. Cum noi nu vom ceda, suntem siguri că YouTube ne va interzice să postăm canalul CristoiuTv”, a scris Cristoiu pe blogul personal.

Afirmațiile care i-au adus suspendarea lui Cristoiu sunt aici.

Canalul CristoiuTV are peste 61.000 de abonați.

r3media

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.