“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIEMEDICALNOUTATI

Bufonul Rafila se laudă că a găsit soluția pentru dispariția ȘPĂGII din spitale: “medicii să meargă la cursuri antimită!”

image 2022 07 11 25672480 0 alexandru rafila ministrul sanatatii

În cadrul unei dezbatere organizate de Colegiul Medicilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o declarație importantă, sugerând că este necesară introducerea de cursuri antimită pentru cadrele medicale cu scopul de a combate problema mitei în spitale.

Această inițiativă vine în contextul în care diverse categorii de personal medical au fost implicate în plăți informale, ceea ce ridică serioase preocupări cu privire la etică și integritate în sistemul de sănătate din România.

Alexandru Rafila a subliniat că „mai multe categorii de personal medical sunt într-un fel sau altul beneficiarii acestor plăți informale,” și a argumentat că educația joacă un rol semnificativ în abordarea acestei probleme. El a declarat că „acesta este un prim lucru pe care putem să îl facem. Sper să existe deschidere și la nivelul Colegiului Medicilor, să dezvoltăm o curriculă, astfel încât toți medicii și toți asistenții medicali să poată să facă un curs de educație în acest sens.”

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că problema mitei ridică chestiuni etice și morale, având în vedere că medicii și asistenții medicali primesc bani de la pacienți pentru serviciile medicale, ceea ce este nu doar penal, ci și discriminatoriu. Rafila a propus ca Ministerul Sănătății să dezvolte un mecanism de verificare a modului în care sunt acordate serviciile medicale pentru a evita astfel de practici inacceptabile.

El a adăugat că „condiționarea unui act medical de primirea unor foloase necuvenite înseamnă de fapt un refuz de a-ți face meseria,” și a subliniat necesitatea de a dezobișnui populația de la aceste practici tradiționale, dar dăunătoare. Rafila a menționat și exemple din alte țări unde există auditori clinici în spitale pentru a verifica constant dacă serviciile medicale sunt acordate corect.

Această propunere a ministrului Sănătății este văzută ca un pas important către îmbunătățirea eticii și transparenței în sistemul de sănătate din România și ar putea contribui la construirea un mediu medical mai curat și mai responsabil.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.