“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

CRIMINALUL ALEXANDRU RAFILA BAGĂ NOI RESTRICȚII PENTRU ROMÂNI

Adio, antibiotice cumpărate din farmacii / Rafila bagă restricții draconice la prescrierea și eliberarea acestora

abuz 696x391 1

Pe fondul unei creșteri alarmante a rezistenței la antibiotice, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, planifică implementarea unui ordin ce va reglementa strict eliberarea și prescrierea antibioticelor în farmaciile din România. Această mișcare survine în contextul în care 70% dintre infecțiile cu bacterii rezistente la antibiotice sunt asociate asistenței medicale.

Cu o preocupare crescută pentru sănătatea publică, Ministerul Sănătății a evidențiat importanța acestei măsuri în cadrul unui proiect de ordin postat pe site-ul instituției. Conform argumentelor expuse, rezistența la antimicrobiene a fost identificată de Comisia Europeană ca una dintre principalele amenințări la adresa sănătății, estimându-se că peste 37.000 de decese anuale din UE și SEE sunt cauzate direct de infecții cu bacterii rezistente la antibiotice.

În conformitate cu aceste date alarmante, ministrul a propus controlul strict asupra prescrierii și eliberării de antibiotice către populație. Proiectul de ordin indică necesitatea unei monitorizări riguroase a utilizării acestor medicamente pentru a reduce consumul excesiv în România, țară clasată pe locul doi în UE în ceea ce privește consumul de antibiotice de uz sistemic.

Ordinul propus de Ministerul Sănătății implică schimbări majore în procesul de prescriere și eliberare a antibioticelor. Medicii vor trebui să utilizeze formulare speciale pentru prescrierea acestor medicamente, care includ informații detaliate despre prescripție, unitatea medicală și datele pacientului. Farmaciile, la rândul lor, vor fi obligate să raporteze zilnic toate operațiunile efectuate cu antibioticele, folosind un sistem electronic de raportare dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Proiectul de ordin propus urmărește să prevină abuzurile și utilizările inadecvate ale antibioticelor, în concordanță cu recomandările Uniunii Europene și cu perspectivele strategice de gestionare a rezistenței la antimicrobiene.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.