“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNATIONALSTIRI

Zeci de Spitale, Vulnerabile în Fața unui Cutremur Major! Jumătate din Unitățile Administrate de Ministerul Sănătății Lipsesc de Autorizație ISU

ciolacurafilaarafat 840x500 1 780x470 1

Un raport al Curții de Conturi a evidențiat că zeci de spitale ar fi expuse riscului de prăbușire în cazul unui cutremur semnificativ.

Mai îngrijorător este faptul că aproape jumătate dintre spitalele aflate sub administrarea Ministerului Sănătății nu dețin autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Documentul a scos la iveală probleme grave în majoritatea unităților sanitare din România. Multe dintre acestea sunt găzduite de clădiri construite în perioada 1900 – 1970, iar peste 230 de spitale de stat sunt amplasate în clădiri cu risc seismic ridicat (categoria I), expunându-se unui pericol major în caz de cutremur.

Conform raportului, aceste clădiri nu ar trebui să găzduiască activități medicale, în special având în vedere că multe dintre ele nu dețin autorizație de la ISU, cu precizarea că 46% dintre unități se află în această situație alarmantă.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.