“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNATIONALSTIRI

Alexandru Rafila a numit un șofer fără studii la șefia unei Direcții de Sănătate Publică!

Ciolacu Ciuca rotativa inquam photos George Calin 900x560 1 2

Florin Ardelean, care inițial a fost angajat în calitate de șofer la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș, a fost recent desemnat ca director interimar al acestei instituții de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Această numire a provocat nemulțumire și proteste din partea cadrelor medicale locale, care susțin că conducerea unei instituții de sănătate ar trebui să fie asigurată de către un specialist în medicină, conform defapt.ro. Ardelean a fost angajat în 2008 la DSP Timiș ca șofer și, ulterior, în decembrie 2013, a fost avansat la funcția de inspector debutant în domeniul sănătății publice, deși nu deținea studii de specialitate în acest domeniu la momentul angajării sale.

Documentele consultate de DeFapt.ro indică faptul că Ardelean a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Europene „Drăgan” din Lugoj și a obținut licența în drept în 2013.

Promovarea sa de la statutul de șofer la cel de inspector debutant a avut loc sub conducerea fostului director al DSP, Horia Vermeșan, în ciuda lipsei de pregătire în domeniul sănătății.

La momentul promovării sale ca inspector debutant, Ardelean avea un salariu de aproximativ 1.021 de lei, iar acum, în calitate de director interimar, va primi un salariu de bază de 9.980 de lei conform deciziei luate de ministrul Rafila.

Desemnarea lui Ardelean în funcția de director interimar al DSP Timiș a generat indignare în rândul medicilor locali, care consideră că această poziție ar trebui ocupată de către un profesionist cu expertiză în domeniul medical, mai ales în contextul implementării unor proiecte majore finanțate prin PNRR.

Ardelean va ocupa funcția de director interimar timp de trei luni, începând cu 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, numirea sa este privită cu rezervă și preocupare în comunitatea medicală locală, care consideră esențială prezența unui specialist cu competențe în domeniul sănătății publice pentru conducerea acestei instituții.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.