Avocatul Toni Neacșu lanseaza NUCLEARA: Dau o veste proastă pentru domnul Arafat

Avocatul Toni Neacșu îi dă o „veste proastă” lui Raed Arafat: Grupul de suport tehnico-științific nu există din punct de vedere juridic. Precizarea avocatului vine după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și, în același timp, președinte al acestui grup de experți, a spus, potrivit pressone.ro că GTS nu se supune legii privind liberul acces la informațiile de interes public.

Toni Neacșu subliniază că Grupul de suport tehnic (inexistent de altfel) nu are nici un fel de autonomie, ci este o structură a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, autoritate publică interministerială care are obligația de transparență decizională și de permitere a liberului acces la infomațiile publice. Prin urmare, CNSU este obligat să pună la dispoziția presei procesele verbale ale ședințelor grupului tehnic, este concluzia avocatului.

„Dau o veste proastă pentru d-ul Arafat – care să încăpățânează să sfideze în continuare tot ce înseamnă regulă și lege în statul de drept- și foarte bună pentru cei din presă: Grupul de suport tehnico științific nu există din punct de vedere juridic.Cei care se duc pe acolo se duc degeaba iar dacă încasează și indemnizație pentru asta câștigă bani nedatorați.Așa zisul grup de experți este înființat prin Hotărârea nr. 3/2016 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, nepublicată niciodată în Monitorul Oficial.Așa cum a decis ÎCCJ prin Decizia nr. 3883/2021, decizie publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 805 din 23 august 2021 și obligatorie pentru toți, nepublicarea Hotărârilor CNSU în monitorul oficial înseamnă inexistența acestora, adică faptul că nu au intrat niciodată în vigoare și nu putea produce nici un efect.În plus, în ce privește obligația de transparență decizională, grupul de suport tehnic (inexistent de altfel) nu are nici un fel de autonomie ci este o structură a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (art. 8/2 din OUG nr. 21/2004), autoritate publică interministerială care are obligația de transparență decizională și de permitere a liberului acces la infomațiile publice. CNSU este obligat să pună la dispoziția presei procesele verbale ale ședințelor grupului tehnic”, scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *