“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNOUTATI

Manevrele lui Arafat: Starea de Urgență Permanentă în România

Proiectul de HG dezvăluie o anomalie în sistemul de urgență din România: Arafat și rolul DSU în absența Ministerului Sănătății

186368

Articolul subliniază un proiect de Hotărâre de Guvern care aduce la lumină o situație excepțională în România, mai ales legată de absența Ministerului Sănătății în circuitul de avizare al unei strategii importante privind Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Conform informațiilor, documentul propus pentru aprobare aduce în discuție aspectul de coodonare și finanțare a unităților de primire urgență subordonate Ministerului Sănătății, deși Ministerul în sine nu este implicat în procesul de avizare al proiectului.

Anomalia notabilă constă în faptul că DSU, condus de Arafat, prin Ordonanța nr. 1/2014, a instituit o stare de urgență permanentă în țară, permițând astfel DSU să coordoneze unitățile de primire urgență în mod continuu, chiar și în absența unei situații de urgență declarată oficial.

Proiectul de HG subliniază rolul amplificat al DSU în diverse aspecte legate de coordonarea acțiunilor și cheltuielilor în caz de urgență. Mai mult, documentul arată că DSU este implicat și în pregătirea continuă a personalului medical, o competență care ar aparține exclusiv Ministerului Sănătății, dar care, surprinzător, nu este inclus în procesul de avizare.

Aceste aspecte conturează o situație singulară în care DSU pare să aibă o influență extinsă și directă în gestionarea situațiilor de urgență, fără ca Ministerul Sănătății să fie implicat în mod direct în procesele de avizare și coordonare, generând astfel o serie de întrebări legate de responsabilitatea și transparența deciziilor în sistemul de urgență.

Autor – Marius Trancă

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.