“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZEMEDICALNOUTATI

Col. Daniela Tobă: Câți români trebuie să mai moară până își va da Arafat demisia?

#RaedArafat #ISU #SMURD #Criminal

184168.jpg 800x534 1

Conform analizei col. (r) Daniela Tobă, prezentate ieri, șeful DSU, Raed Arafat, a încercat în „Raportul” său oferit duminică presei să se dezvinovățească. „Minte de stinge”, a spus experta despre Arafat.

Cu o zi înainte, la o emisiune de spălare de la Prima TV, Arafat declara chiar „succesul” operațiunii Crevedia.

Conform acestuia, el a salvat civilii de la Crevedia, care, dacă nu ar fi fost apelul lui, ar fi fost morți, cu toții.

„A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectați, niciun civil? Datorită faptului că a fost o insistență mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, la a scoate toți civilii din zonă.” Intervenția condusă de el este din nou ”un succes”.

Un „succes” soldat, însă, cu cel mai mare număr de militari răniți pe timp de pace din Istoria României, conform publicației de specialitate Agenda Pompierului.

Dar nici acum nu vrea să-și dea demisia sau să se retragă la pensie. După cum i-a spus spălătorului de cadavre publice de la Prima TV, el „are acces la urechile celor care sunt sus” și aceasta este suficient ca să rămână în post. Poate se referea și la faptul că ca membru al sectei rozaliilor a fost agent electoral pentru „Victor Ponta – Președinte”, acum întors pe post de „premier din umbră”?

La data când era „Gomandantul agțiunii” COVID, numitul Arafat Raed deținea 12 funcții în cadrul Statului pseudo-român, scria avocatul Gheorghe Piperea, în perioada în care șeful DSU susținea cu aplomb că „nu mă oprește pe mine Constituția”.

Și chiar nu l-a oprit.

În urmă cu mai mulți ani, Arafat a fost invitat la TVR 1, iar aproape de finalul emisiunii, „Doctorul Moarte” și-a smuls lavaliera și a părăsit studioul.

Acesta s-a enervat după ce moderatoarea l-a întrebat dacă a luat vreodată în calcul să demisioneze, amintea ȘtiripeSurse. Raed Arafat a mai răspuns și la întrebări legate de accidentul din lacul Siutghiol, accidentul aviatic din Apuseni și incendiul de la Clubul Colectiv.

Moderatoarea l-a întrebat: Ați luat vreodată în calcul să demisionați?

Arafat a izbucnit nervos: „Nu, nu, am zis-o și altă dată. Nu! Vreți să demisionez? Trebuie să îmi spuneți și trebuie să mă faceți să simt că într-adevăr am greșit ca să demisionez. Dacă mi se cere să demisionez, am să plec. Asta am zis-o de o mie de ori, nu sunt bătut în cuie. Dar vreți să demisionez și să recunosc că am greșit? Nu am greșit într-o intervenție care se face ca oriunde. Vă aduc o mie de oameni din afară să vă spună că nu am greșit. Dacă dumneavoastră vreți și experții vreți să spuneți că am greșit, asta e altceva!”, a mai spus el smulgându-și microfonul.

Au trecut de atunci 7 (șapte) ani și tot acolo e, numărându-și, ca Adrian Năstase, „succesele”.

Alte ”succese” care îl recomandă pentru a sta lipit cu scuipinol de ”butoane”, sunt cunoscute: Apuseni, Siutghiol, Colectiv, Balș, Dictatura Covid cu miile de victime ale „protocoalelor morții” și măsurilor restrictive ilegale…

În timp ce el și-a numărat „succesele” românii și-au numărat morții. Câți trebuie să mai moară?

Redăm doar câteva cazuri mai cunoscute de care este direct responsabil numitul Arafat Raed:

20 ianuarie 2014. Crima din Munții Apuseni

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni din cauza gestionarii proaste a situației de către același Raed Arafat, după cum acuza sora studentei, care i-a făcut o plângere penală lui Arafat. Copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfanta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș sunt celelalte victime care făceau parte din echipa care călătorea de la București la Oradea pentru a preleva un ficat de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Copilotul Radu Petrescu a apucat să transmită telefonic tatălui său că au aterizat forțat și toți sunt în viață. Victimele, dar și epava avionului au fost găsite după aproximativ 5-6 ore de către localnicii care au pornit pe munte după ce au auzit la știri că accidentul s-a produs într-o zonă acoperită cu zăpadă.

Sora studentei Aurelia Ion i s-a adresat direct lui Arafat, la o comemorare de acum doi ani, în felul următor

“Domnule Raed Arafat, vă cer să aveți un pic de respect față de memoria Aurei și nu mințiți astăzi când comemoram cei cinci ani de când intervenția dvs a omorât doi oameni! În cazul în care se clasează dosarul vom face public discuția dvs cu operatorul de la 112 care vă spunea că elicopterul SMURD nu poate să intervină în această salvare pentru că nu are dotările necesare iar dvs ați țipat la el spunându-i că nu e treaba lui. Oare de ce ați făcut asta? De ce ați insistat să interveniți cu acel elicopter, împiedicându-i pe toți ceilalți, când știați că nu are capabilități necesare și suficiente pentru intervenție în condițiile din teren? În plus, acel elicopter nu putea prelua mai mult de o persoană.

Tot la dosar este și înregistrarea cu medicii când transmit locația către 112, înregistrare pe care, de asemenea, o vom face publică.

Cum vă simțiți când știți că aveți mâinile pătate cu sângele Aurei?!

Acesta este unul dintre motivele pentru care noi nu mai avem acces la dosar!”

15 decembrie 2014. Siutghiol, Constanța

Un elicopter SMURD se prăbușește în lacul Siutghiol din Constanța, în urma căruia toți cei patru membri ai echipajului, doi piloți, o doctoriță și o asistentă medicală, mor înecați apa de 2 grade a lacului. Ajutoarele ISU Constanța au venit târziu și nepregătite.

Elicopterul SMURD se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava nu îndeplinea condițiile tehnice pentru a opera pe mare, pentru că nu era dotată cu pilot automat și baliză pentru semnalizare în caz de accident aviatic pe mare, amintește Radio Europa Liberă.

Conform MAI, temperatura apei lacului Siutghiol, în momentul prăbușirii elicopterului, era de 2 grade Celsius, iar supraviețuirea conștientă a victimelor accidentului ar fi putut fi de cel mult 12 minute, iar supraviețuirea generală de cel mult 20 de minute.

Presa a relatat în ziua accidentului mai multe nereguli înregistrate în operațiunile de salvare. De exemplu, un echipaj al ISU a ajuns lacul Siutghiol fără a avea motorul bărcii funcțional, astfel încât oamenii au fost nevoiți să vâslească.

Datele prezentate de autorități au aratăt, totodată, că prima victimă a fost scoasă din apă la o jumătate de oră după apelul la 112, de câțiva pescari aflați în zonă, în timp ce prima intervenție a scafandrilor a avut loc la o oră de la apel, potrivit Digi24.

Drama de la Siutghiol, când au existat imagini cu membrii echipajului strigând după ajutor în mijlocul lacului, a creat emoții colective la vremea respectivă, petrecându-se la finalul unui an care începuse cu prăbușirea din Munții Apuseni a unui elicopter care transporta medici care mergeau să preleveze organe pentru un transplant. Nici atunci, SMURD nu i-a găsit în timp util pe supraviețuitorii accidentului, care au fost nevoiți să aștepte în gerul de ianuarie salvatorii. În anul următor, pe 30 octombrie, avea loc incendiul de la Colectiv, cu 65 de morți.

30 octombrie 2015. Masacrul de la Colectiv

După video-dezvăluirile din ziarul Libertatea de anul trecut în care se demonstrează din nou proasta gestionare a crizei, Arafat s-a mai ales cu încă o plângere Penală, depusă de Grupul Civic Reset. Și… cam atât. Rămân strigătele în van ale părinților, cum sunt cei doi pe care îi publicăm mai jos:

Mesaj către Arafat: “Vă acuz de crimă!”

Iată doar doi: Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, i-a acuzat de crimă atât pe Arafat, cât și pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu. “Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu vă încăpățânați și nu vă credeați de neînvins. Sunteți niște incompetenți, iar incompetența voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Banicioiu, domnilor manageri. Dumneavoastră încercați să vă acoperiți urmele, dar nu veți reuși”, a scris Eugen Iancu, la 4 ani de la tragedia Colectiv (Sursa). Alexandru Mihai Iancu a murit pe 21 noiembrie 2015. A fost penultimul din lista celor 60 de victime care au pierit în urma incendiului din clubul Colectiv.

Al doilea părinte pe care îl amintim, pentru că prea multele știri în cascadă ne șterg prea repede memoria recentă: Narcis Hogea, tatăl lui Alex, tânărul de 19 ani din Sinaia care a decedat într-o clinică din Viena din cauza rănilor grave suferite în incendiul din clubul Colectiv, i-a transmis lui Raed Arafat o scrisoare deschisă. Hogea îl acuza pe șeful DSU că a mințit în 2015, după producerea tragediei din clubul Colectiv, și că are explicații de dat în fața opiniei publice din România. ”Continuați să evitați răspunsurile concrete, clare. Vă ascundeți în spatele altora atunci când trebuie să explicați sau să vă asumați răspunderea. Insistați să vorbiți despre diverse teorii ale conspirației sau atacuri asupra oamenilor pe care îi coordonați.” – spune Hogea. În continuare, tatăl lui Alex, care a murit la doar 19 ani din cauza rănilor din Colectiv, spune că așteaptă de 4 ani răspunsuri de la secretarul de stat. ”De 4 ani solicit răspunsuri, utilizând toate modalitățile de comunicare pe care le-am avut la dispoziție – memorii, plângeri penale, comentarii pe site-uri de socializare, întrebări adresate cu sprijinul presei. Am alergat la propriu după dumneavoastră – vă atașez și imaginile, să vă puteți autoevalua reacția, eventual să solicitați și alte opinii, dacă doriți. Deși sunt sigur că nu vă interesează, o să menționez totuși cum am simțit că mă priviți: cu dezgust și dispreț, așa cum privesc aroganții deseori spre sufletele nefericite ce-și plâng durerile pe străzi, cu mâna întinsă…” – mai spunea tatăl copilul ucis (Sursa 1 / Sursa 2).

28 ianuarie 2021. Avionul SMURD care trebuia să transporte un acidentat ars în proporție de 70% a avut o defecțiune tehnică și pacientul nu a mai putut fi transferat la timp în Belgia. Pacientul a murit ulterior în Belgia

Soția celui decedat, Mihaela Ganea, acuză: „Calcă pe cadavre, ies la televizor și fac declarații de 2 lei!”. Cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care „s-au comportat așa cum s-au comportat”. Mihaela Ganea a precizat că a deranjat-o tonul conversației cu persoana de la DSU cu care a ținut legătura, o persoană care răspunde la telefon, „un domn doctor” despre care „cei de la DSU știu mai bine cine este”. „Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare, că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a povestit femeia. „Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a punctat Mihaela Ganea.

Întrebată pe cine consideră vinovat pentru întârzierea cu care a fost dus în Belgia, soția pacientului cu arsuri a răspuns: „Eu vă spun sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin contează! Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!”, a mai spus femeia.

29 ianuarie 2021. Incendiul de la Matei Balș.

20 de oameni mor, nici un vinovat principal, nici o demisie din Troika responsabililor, Cercel-Arafat-Voiculescu.

16 februarie 2021. Incendiul din Constanța.

O femeie moare după ce se aruncă de la etajul 6, unde îi luase foc aparatementul, pentru că pompierii, ajunși – din ce motiv? – tot sub bagheta lui Arafat, nu erau dotați cu pernă de aer și nici măcar cu o prelată.

Nici acum Arafat nu e responsabil. În schimb, FUNDAȚIA SMURD merge bine, suntem informați. Milioanele de euro curg gârlă. Ar putea, oare, Arafat, conform LEGII, să prezinte pe site-ul Fundației RAPOARTELE de audit financiar NEPUBLICATE din 2014?

Ș.a.m.d….

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.