“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

Arafat, CĂLCAT DE PROCURORI. Percheziții în derulare!

Percheziții ale Parchetului European la SMURD pentru achiziția a doua avioane cu care se lăuda Arafat

184296.jpg 888x592 1

Parchetul European a făcut, marți, percheziții la Inspectoratul General al Aviației din cadrul Ministerului de Interne, informează RomâniaTV.

[lockercat]Procurorii de la Parchetul European (EPPO) au efectuat, marți dimineața, percheziții la sediul Inspectoratului General de Aviație (IGAV) al Ministerului Afacerilor Interne, fiind vizate proiecte cu fonduri UE.

”Confirmăm că în această dimineață Parchetul European, Biroul București, împreună cu Direcția Generală Anticorupție și Institutul Național de Criminalistică a efectuat percheziții în cadrul unei investigații externe privind achizițiile publice finanțate prin Facilității pentru redresare și reziliență (RRF)”, a transmis, marți, Parchetul European.

Potrivit sursei citate, nu este prima dată când instituția este vizată de o anchetă penală.

În luna iunie, procurorii militari din cadrul DNA au făcut percheziții la sediul instituției într-un dosar vizând fapte de corupție ce ar fi fost comise în perioada 2019-2023 și care au legătură cu „efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D.”. Prejudiciul era estimat la aproximativ 23.200.000 lei.

Mai precis, verificările vizează achiziția a două aeronave Bombardier Learjet 75, cumpărate cu fonduri europene.

În decembrie 2021, Arafat anunța că s-a semnat contractul pentru furnizarea a doua avioane medicale moderne, Bombardier Learjet 75, catre Inspectoratul General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi utilizate in cadrul SMURD.

„Cele doua avioane cu dotare pentru transportul pacientilor critici (2 pacienti simultan / avion) detin o dotare medicala foarte avansata ce include si un aparat ECMO (plaman artificial) pe fiecare avion. Fiecare dintre cele doua avioane mai are in dotare si cate un incubator pentru bebelusi aflati in stare critica cu dotarea aferenta necesara ingrijirii nounascutilor grav bolnavi.

Suma alocata acestui proiect este de aproximativ 25 milioane Euro fara tva, fiind rambursabil un procent de 85% din aceasta suma din fondurile europene”, anunța Arafat.

Avioanele au intrat în dotarea MAI la sfârșitul lunii august. La eveniment a participat și șeful DSU.

În prezent se desfășoară cercetări în rem, fiind anchetate faptele, nu persoanele.[/lockercat]

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.