“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ANUNTUL TERIBIL venit din Rusia: Nu ne vom opri aici

rusia 1 696x435 1

Răsturnare completă de situație în plin război. Vladimir Putin are noi planuri în Europa în următoarea perioadă. O serie de informații șocante vin din parte deputatului Dumei de Stat, Evgheni Fedorov.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Letonia, oficialul rus a vorbit despre planurile de viitor pe care le are Rusia, în funcție de modul în care conflictul militar declanșat la 24 februarie va evolua.

Evgheni Fedorov susține că în viitor, Rusia ar putea retrage recunoașterea independenței Letoniei, Estoniei și Ucrainei. Menționăm faptul că declarațiile oficialului rus vin după ce anterior, acesta a înaintat Dumei de Stat din Rusia un proiect de lege privind desființarea rezoluției Consiliului de Stat al URSS „Cu privire la recunoașterea independenței Republicii Lituania”.

În nota explicativă a documentului scrie că decizia este ”una ilegală”, în condițiile în care a fost adoptată de un organ neconstituțional cu încălcarea cerințelor mai multor articole din Constituția URSS.

Lituania este ”mai periculoasă” pentru Rusia
Totodată, oficialul rus a explicat și motivele pentru care care Lituania este în vizorul Moscovei. El susține că Lituania este cea mai periculoasă țară pentru Rusia.

„Tocmai am început cu Lituania. Și este clar de ce – Lituania este mai periculoasă pentru Federația Rusă în ceea ce privește situația legată de regiunea Kaliningrad, și în confruntarea cu NATO și Statele Unite. Prin urmare, Lituania este mai importantă acum, dar asta nu înseamnă că ne vom opri aici”, a spus Fedorov.

În același timp, oficialul rus a mai adăugat și faptul că alegerea Lituaniei se datorează faptului că în situația cu aceasta se văd cel mai bine încălcările Legii URSS.

„Cu privire la procedura de soluționare a problemelor legate de retragerea unei republici unionale din URSS. În special, pentru Vilnius, Klaipeda și CNE Ignalina a fost prevăzută prin lege o procedură specială de secesiune de Uniunea Sovietică, a subliniat deputatul.

Letonia, Estonia și Ucraina, pe lista lui Vladimir Putin
În momentul în care o astfel de decizie va fi luată oficial în legătură cu Lituania, oficialul rus susține că pe listă se vor afla Estonia, Letonia, dar și Ucraina, în contextul în care există argumente solide care vizează și aceste trei țări.

„Există o serie de argumente pentru care Lituania ar trebui să fie prima pe această listă. Și după ce mecanismul va fi elaborat, îl vom rezolva în alte teritorii NATO. Și nu numai NATO. De exemplu, Ucraina a părăsit ilegal URSS și ea”, a spus Fedorov.

În interviul acordat pentru sursa citată deputatul a prezentat și scopul unor astfel de acțiuni. Potrivit acestuia, Rusia își dorește eliminarea amenințărilor emanate din aceste țări post-sovietice, iar recunoașterea independenței fostelor republici sovietice care duc o politică pașnică nu va fi revizuită.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.