Anunţul bombă venit chiar acum de la Kremlin! Putin a luat DECIZIA!

Este decizia momentului luată la vârful Kremlinului! Omul lui Vladimir Putin a oferit toate detaliile. Moscova a anunţat că nu se mai joacă în această privinţă.

Kremlinul a anunțat că nu va mai livra gaz țărilor care stabilesc un plafon la preț pentru acesta. Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că nu vor coopera cu ei pe principii care nu țin de piață.

„Companiile care impun un plafon de preț nu se vor număra printre beneficiarii petrolului rusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice, susținând comentariile făcute joi de vicepremierul Alexander Novak.

„Pur și simplu nu vom coopera cu ei pe principii care nu țin de piață”, a mai spus omul lui Vladimir Putin.

UE urmărește să reducă până la 90% consumul de petrol rusesc
Miniștrii de finanțe din Grupul celor șapte (G7) urmau să aibă o întâlnire vineri pentru a consolida planurile de impunere a unui plafon de preț pentru achizițiile de petrol rusesc, cu scopul de a reduce veniturile care ajung la Moscova.

Uniunea Europeană a impus la începutul acestui an o interdicție parțială asupra achizițiilor de petrol rusesc, despre care Bruxelles-ul spune că va opri 90% din exporturile Rusiei către UE.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că a sosit momentul ca UE să ia în considerare o plafonare similară a prețurilor la achizițiile de gaze rusești.

Rusia urmărește cu atenție modul în care plafonarea prețurilor pentru exporturile sale de petrol ar putea afecta economia țării
Peskov a declarat că cetățenii europeni sunt cei care plătesc prețul unor astfel de măsuri, impuse ca răspuns la campania militară a Moscovei în Ucraina.

„Piețele de energie sunt în fierbere. Acest lucru se întâmplă mai ales în Europa, unde măsurile antirusești au dus la o situație în care Europa cumpără gaz natural lichefiat (LNG) din Statele Unite pentru o mulțime de bani, bani nejustificați. Companiile americane se îmbogățesc, iar contribuabilii europeni devin mai săraci”, a declarat Peskov.

Rusia urmărește cu atenție modul în care plafonarea prețurilor pentru exporturile sale de petrol ar putea afecta economia țării, a mai afirmat Dmitri Peskov. „Un lucru poate fi spus cu încredere: o astfel de măsură va duce la o destabilizare semnificativă a piețelor petroliere.”, a precizat acesta.

Înainte ca Rusia să trimită trupele militare în Ucraina, Europa era destinația pentru aproape jumătate din exporturile de țiței și produse petroliere ale Rusiei, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

Blocul a importat 2,2 milioane de barili pe zi (bpd) de țiței, 1,2 milioane de bpd de produse rafinate și 0,5 milioane de bpd de motorină în 2021, Germania, Polonia și Olanda fiind cele mai dependente țări de produsele petroliere din Rusia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *