“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

A schimbat foaia: Patriarhul Kiril, MESAJ fulger

patriarhul Kiril

Patriarhul Kiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe ruse, a cărui susţinere a ”operaţiunii militare speciale” a lui Vladimir Putin în Ucraina i-a consternat pe mulţi creştini, anunţă sâmbătă că speră ca războiul rus în Ucraina să se termine rapid, însă fără să-l condamne, relatează AFP.

Patriarhul Kiril a stropit cu apă sfinţită bucăţi de pâine de Paşte, cunoscută sub numele de ”kulişi” – într-o slujbă în exteriorul Catedralei Hristos Mântuitorul, la Moscova, sâmbătă, în ajunul Paştelui ortodox -, pentru a le trimite în regiunea ucraineană Donbas.

”Fie ca Dumnezeu să le dea acest dar de Paşte ca ajutorcelor care sunt implicaţi în acest conflict, să le potolească inimile, minţile şi sufletele, pentru ca acest război să se termine cât mai repede posibil şi ca pacea atât de aşteptată să domnească”, a spus el într-o rugăciune. Patriarul Chiril, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că susţine intervenţia militară a acestuia în Ucraina. Această poziţie a împărţit Biserica Ortodoxă în lume. Kiril a vorbit sâmbătă despre necesitatea unei reconcilieri, însă nu a pus în discuţie şi nu a criticat această campanie militară. ”Fie ca Domnul să reconcilieze mai întâi poporul nostru în Ucraina, în Donbas, unde sângele curge în continuare”, a spus patriarhul, care consideră – la fel ca liderul de la Kremlin – că ruşii şi ucranenii formează un singur popor.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.