“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
Filme Online Subtitrate

A început Festivalul Internaţional George Enescu! Ce concerte vor fi în direct la TVR

A inceput Festivalul International George Enescu Ce concerte vor fi

A început Festivalul Internaţional George Enescu 2023

Zeci de concerte, mii de minute de muzică clasică în direct, interviuri în exclusivitate cu mari personalităţi ale muzicii clasice internaţionale, dar şi informaţii în timp real vor fi difuzate de televiziunea publică pe canalele TVR CULTURAL, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA, până pe 24 septembrie.   

„Suntem onoraţi şi bucuroşi să oferim publicului telespectator un eveniment premium, cu orchestre de talie mondială, cu momente şi spectacole unice. În acord cu misiunea sa publică, TVR şi în special TVR CULTURAL se transformă, timp de patru săptămâni, într-o scenă grandioasă, pe care cei aflaţi în faţa micilor ecrane vor avea ocazia să urmărească muzică de calitate, în interpretări de excepţie, cu artişti care fac istorie în muzica clasică internaţională”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al TVR.   

Premieră la Festivalul Internaţional George Enescu 2023

În calitate de coproducător şi broadcaster oficial al acestui eveniment cultural de prestigiu, TVR va difuza peste 60 de concerte, în direct şi înregistrate. Transmisiunile live vor include şi seria de concerte pentru familii şi copii – o premieră a Festivalului, cu programe concepute special pentru a stimula interesul celor mici pentru muzica şi instrumentele clasice.

O altă noutate a ediţiei din acest an, alături de seria de concerte pentru familii şi copii, este revenirea în programul Festivalului a Concertelor de la Miezul Nopţii. În cadrul concertelor nocturne, programate de la  ora 22.30, pe scena Ateneului Român vor urca soprana Olga Peretyatko, tenorul Marius Vlad Budoiu, mezzosoprana Kate Lindsey, Ensemble Zefiro – celebrul ansamblu italian de suflători, specializat în muzică barocă -, renumitul pianist și compozitor internațional turc Fazil Say, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Avi Avital – unul dintre cei mai cunoscuți interpreți la mandolină din lume, organistul Cameron Carpenter şi mulţi alţii.

Pe parcursul celor patru săptămâni ale Festivalului, Ateneul Român, Sala Mare şi Sala Mică a Palatului, precum şi Sala Radio vor fi gazdele celor mai mari orchestre ale lumii, dintre care amintim: Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Simfonică din Israel, Orchestra Tonhalle din Zurich, Orchestra Simfonică WDR din Koln, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, Orchestra Regală Concertgebouw, Cameristi della Scala, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestrei de cameră Franz Liszt, Orchestra de cameră Berlin Academy of American Music, Orchestra de cameră Manchester Camerata etc.

Din programul evenimentului nu vor lipsi cele mai cunoscute ansambluri muzicale româneşti, cum sunt Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra Națională Radio, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, Orchestra Filarmonicii Mihail Jora din Bacău, Orchestra Filarmonicii Moldova din Iași, Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Sursa foto: facebook.com/enescu.festival (Foto: Andrada Pavel)

Citește și:

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.