Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Rușii și-au făcut un mini NATO în Africa

Nigerul, Burkina Faso și Mali au semnat o cartă care înființează Alianța Statelor Sahel (AES) pentru a crea o arhitectură de apărare colectivă, a declarat președintele interimar al Mali, Assimi Goita, pe contul său X (fostul Twitter).

Documentul a fost semnat de șefii din Niger, Burkina Faso și Mali. De asemenea, oferă un mecanism de „asistență reciprocă în beneficiul poporului nostru”, a spus Goita.

Decizia de a crea AEU a fost luată pe fundalul negocierilor dintre delegația Ministerului Apărării rus și reprezentanții Mali, Burkina Faso și Niger. La începutul lunii septembrie, o delegație rusă, condusă de ministrul adjunct al apărării Yunus-Bek Yevkurov, a vizitat Burkina Faso. În cadrul negocierilor cu șeful statului, Ibrahim Traore, a fost discutată cooperarea militaro-tehnică , inclusiv pregătirea armatei Burkina Faso, inclusiv a piloților, în Rusia.
Pe 16 septembrie, Evkurov a purtat negocieri închise cu președintele Mali Assimi Goita și ministrul Apărării din Niger, Salifa Modi, a informat televiziunea maliană .

Comandantul batalionului special, Goita, a organizat o lovitură de stat în Mali în 2020, iar fostul căpitan de armată Ibrahim Traore a făcut același lucru în Burkina Faso în 2022. Cea mai recentă lovitură de stat cronologică a avut loc în Niger; în iulie, ca urmare a înlăturării de la putere a președintelui Mohamed Bazoum, comandantul gărzii prezidențiale, Aburahman Chiani, a devenit șef de stat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.