“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cât curaj i-a cerut lui Kate Winslet noul său film, „Lee”. „Abia m-am putut ridica în picioare”

„Lee”, noul film al lui Kate Winslet, spune povestea faimoasei Lee Miller

Cel mai recent film al lui Kate Winslet este „Lee”, biografia faimoasei Lee Miller, convertită din fotomodel de succes pentru Vogue într-unul dintre cei mai importanți fotoreporteri de război ai secolului XX.

Unul dintre fotomodelele de succes la sfârșitul anilor ’20, consacrată de revista Vogue, Lee a plecat la Paris și a învățat totul despre fotografie de la celebrul artist suprarealist Man Ray, căruia i-a fost muză și iubită. Căsătorită apoi cu pictorul suprarealist Roland Penrose, s-a mutat la Londra, unde l-a născut pe Antony, unicul său fiu. Izbucnirea războiului a făcut-o pe Lee să se înroleze ca fotoreporter pentru Vogue, acreditată pe lângă armata SUA.

Kate WinsletIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Lee a străbătut Europa, a lucrat pentru Aliați, a documentat eliberarea Parisului și a pătruns împreună cu primii soldați în lagărele de concentrare de la Buchenwald și Dachau. După atrocitățile văzute, ea s-a întors de pe front cu sindrom post-traumatic sever, a căzut în depresie, în alcoolism și nu și-a mai revenit.

Toate fotografiile și amintirile vieții sale extraordinare au rămas îngropate în podul casei ei din Sussex. După moartea sa, în 1977, la vârsta de 70 de ani, fiul ei, Antony Penrose, le-a găsit și a scris o carte numită „The Lives of Lee Miller”, în care a reconstituit povestea fabuloasă a mamei lui și care stă la baza filmului „Lee”, regizat de Ellen Kuras. Prezentat pe 9 septembrie la Festivalul de la Toronto, „Lee” a lăsat o impresie puternică și a fost pomenit deja în contextul viitoarelor Oscaruri.

Dificilul drum al filmului și mișcarea #MeToo

Kate Winslet, recompensată cu un Oscar pentru rolul principal din „Cititorul” (2008), joacă rolul titular din „Lee” și este și producătorul filmului. Într-un interviu pentru Vogue, actrița britanică a descris îndelungatul drum, de câțiva ani, parcurs de filmul dedicat lui Lee Miller de la proiect la realizare, scrie variety.com. Kate Winslet a povestit că mulți regizori bărbați o tratau de sus atunci când încerca să obțină finanțare pentru filmul „Lee”.

„Ascultă, tu faci filmul meu, iar eu o să finanțez micul tău «Lee»…”

„Bărbații care știu că ai nevoie de ajutorul lor pot fi absolut revoltători”, a spus Winslet. E a mai povestit: „Chiar a existat un regizor care mi-a spus: Ascultă, tu faci filmul meu, iar eu o să finanțez micul tău «Lee»… Micul!!! Sau au fost potențiali investitori bărbați care mi-au pus întrebări de genul: Spune-mi, de ce ar trebui să-mi placă femeia asta?”.

Întrebată, în acest context, dacă mișcarea #MeToo a creat sau nu o schimbare reală la Hollywood în această privință, Kate Winslet a răspuns cu un „Da” entuziast. „O, Doamne! Asta este partea cea mai bună”, a continuat ea. „Tinerelor actrițe de acum nu le mai este frică, și asta mă face să fiu foarte mândră. Mă gândesc la toate porcăriile, la toată lupta, la tot ce am susținut ani de zile. Deseori fiind arătată cu degetul și luată în râs, dar nu-mi pasă! A meritat din plin, deoarece cultura se schimbă într-un mod pe care nu mi l-aș fi putut imagina nici în cele mai nebunești visuri ale mele când aveam 20 de ani”.

Filmări grele

În prima zi de filmare pentru „Lee”, în portul francez Saint-Malo, Kate Winslet a alunecat în timp ce alerga și s-a rănit la spate.

„Am avut trei hematoame masive, chiar uriașe, pe coloana vertebrală. Abia m-am putut ridica în picioare”, a spus actrița. Ea a refuzat, totuși, să provoace întârzierea producției. Mai mult, a plătit chiar din buzunar distribuția și salariile echipei pentru două săptămâni, când finanțarea s-a împotmolit.

De asemenea, ea a refuzat să lase lovitura suferită să-i afecteze scenele în care apare topless sau în bikini. Traumatismul a împiedicat-o, totuși, să se antreneze pentru aceste scene.

Începuturi dure în cinema

„Ceea ce mi s-a părut mai curajos a fost să-mi las corpul la vedere”, a spus Kate Winslet despre scenele nud ale filmului. Când oamenii din propria echipă m-au întrebat dacă am nevoie de o mică pauză pentru ele, le-am spus: „De ce? Doar fiindcă o parte în plus din corpul meu e acum la vedere? Nu e cazul!”.

Kate Winslet a mai spus că a ignorat atenția acordată de presă scenelor sale de nuditate din filmul „Lee”, după ce „am fost supusă celor mai îngrozitoare analize și judecăți, pe care le-aș numi chiar hărțuire, din partea mass-media, atunci când aveam 20 de ani”. A făcut astfel aluzie la desconsiderarea trupului ei după scenele din „Titanic” (1997).

„Mi s-a spus constant că am o conformație nefericită și că va trebui să mă mulțumesc cu mai puțin în materie de roluri”, a povestit Kate Winslet despre începuturile ei în cinema. „Știu mai bine decât oricine ce înseamnă să pierzi energie prețioasă criticându-ți aspectul fizic. Cred că orice femeie ar trebui doar să spună «Cred în mine! Nu contează ce cred alții, asta sunt eu, așa că hai să mergem mai departe»”, a adăugat ea.

Filmul „Lee” este în prezent în căutare de distribuitori pe piața cinematografică. Regia este semnată de Ellen Kuras, iar alături de Kate Winslet în film joacă Alexander Skarsgard, care este pictorul Roland Penrose, al doilea soț al lui Lee, Marion Cotillard, care este Solange D’Ayen, editorul de modă al revistei Vogue, ediția franceză, prietenă cu Lee Miller, arestată de naziști și redescoperită de Lee după război într-o stare cumplită, și Josh O’Connor („The Crown”), care joacă rolul fiului ei, Antony Penrose.

Andrea Riseborough („Margaret Thatcher – Lungul drum până la Finchley”) este Audrey Withers, puternicul editor al revistei Vogue, ediția britanică, și prietenă apropiată a lui Lee, Enrique Arce („Fabrica de bani”) este Pablo Picasso, Samuel Barnett („Ascensiunea lui Jupiter”) îl joacă pe Cecil Beaton, iar Sean Duggan („Vikingii”) pe Man Ray.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.