15 ani de pușcărie! Noua „propunere” oferită lui Sorin Oprescu de procurori

Procurorii DNA urmăresc să obțină în ultimă instanță, la Curtea de Apel București, pedeapsa maximă pentru Sorin Oprescu, judecat pentru fapte de corupție săvârșite pe vremea când era primar general al Bucureștiului, dezvăluie Ziare.com.

Judecătorii au ridicat din oficiu problema schimbării încadrării juridice a faptelor tuturor inculpaților din dosar, iar în ceea ce îl privește pe Oprescu se pune problema dacă va fi judecat și pentru constituire de grup infracțional organizat cu circumstanțe agravante, pe lângă acuzațiile de luare de mită.

Instanța se va pronunța pe data de 21 ianuarie 2022 pe chestiunea schimbării de încadrare a fapelor, urmând ca o spătămână mai târziu să aibă loc dezbaterile finale.

Citiți și:  Dosar de mare corupție/ Sorin Oprescu, așteaptă VERDICTUL definitiv

La termenul de vineri, 7 ianuarie, procurorul de ședință al DNA a pus concluzii de admitere a cererii de schimbare de încadrare așa cum a fost ea formulată din oficiu de instanță și de condamnare a lui Sorin Oprescu la o pedeapsă orientată spre maximum special prevăzut de lege.

Asta ce înseamnă că fostul edil are în perspectivă 15 ani de pușcărie.

Legea pedepsește constituirea de grup infracțioinal organizat cu închisoarea de la 1 la 5 ani, însă instanța, din oficiu, a ridicat problema reținerii formei agravante a infracțiunii, a cărei limite sunt mai mari: între 3 și 10 ani.

În plus, instanța a făcut referire și la articolul 7 litera a) din Legea 87/2000 care prevede urmatoarele:

Citiți și:  CAB pune TUNUL pe Sorin Oprescu: Procurorii cer puscarie grea pentru fostul edil

„Faptele de luare de mită sau trafic de influență săvârșite de o persoană care: a) exercită o funcție de demnitate publică (…) sancționează cu pedeapsa (n.r. – pentru faptele respective), ale cărei limite se majorează cu o treime”.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *