Von der Leyen anunță că UE comandă peste 180 de milioane de doze de vaccin anticovid

Ursula von der Leyen anunță că UE comandă peste 180 de milioane de doze de vaccin anticovid adaptate variantei Omicron

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen încurajează statele membre ale Uniunii Europene (UE) să comande vaccnurile împotriva covid-19 de care au nevoie şi subliniază că CE a furnizat deja milioane de doze.

Ursula von der Leyen îndeamnă la vaccinare, pe care o consideră ”singura cale de ieţire din pandemia” covid-19, în contextul în care infecţii cu varianta omicron cresc în Europa.

BioNTech a început la sfârşitul lunii noiembrie să lucreze la o variantă specifică pentru noua tulpină a virusului Sars-CoV-2. BioNTech speră ca în martie 2022 să poată livra primele comenzi din această nou variantă a vaccinului.

Citiți și:  Cristian Terheș: „Sub Ursula von der Leyen, UE face tranziția de la democrație la tiranie”

Cel mai nou contract dintre Uniunea Europeană şi BioNTech este încheiat pentru 1.8 miliarde de doze, livrate până în 2023, jumătate dintre acestea fiind deja comandate, iar cealaltă jumătate fiind opţionale. Pfizer a precizat că discuţiile cu UE pentru posibila lor furnizare de doze opţionale nu au vizat până acum versiuni adaptate ale vaccinului.

Sursa: antena3/ ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.