Vladimir Putin a amenințat cu folosirea Arsenalului Atomic. Ce EFECTE ar avea un Război Nuclear?

În discursul său de miercuri dimineață, Putin a declarat: „Pentru a apăra Rusia și poporul nostru, vom folosi fără îndoială toate resursele pe care le avem la dispoziție. Nu este o cacealma.”

Amenințarea că, la nevoie, va folosi arma nucleară în contextul Războiului din Ucraina, este cât se poate de transparentă.

Nu este probabil o coincidență că mai multe colective de cercetători au studiat recent care ar fi efectele unei conflagrații nucleare.

Aceasta ar duce la scăderea temperaturii globale cu 7 grade Celsius, provocând „O Mică Eră Glaciară Nucleară” și având ca efect o foamete la nivel planetar, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Louisiana State University din Baton Rouge

Un act deliberat de război, un accident sau un act de pirtaterie cibernetică – indiferent ce ar produce detonarea nucleară, efectele sale ar afecta toată populația globului.

Citiți și:  BREAKING Se întâmplă ceva CIUDAT la Moscova: centrul capitalei este blocat cu blindate/ Putin a scos avionul de urgență

Studiul arată:

„În toate scenariile luate în calcul de cercetători, mari incendii nucleare ar elibera în păturile înalte ale atmosferei fum și negru de fum care vor acoperi soarele, având ca efect recolte proaste în lumea întreagă.”

Mai departe:

„În prima lună după detonarea nucleară, temperaturile medii globale ar scădea cu aproximativ 13 grade Fahrenheit (7 grade Celsius), o schimbare de temperatură mai mare decât în ultima eră glaciară.”

Expansiunea rapidă a banchizei ar bloca porturi importante, cum ar fi cele de la Beijing, Copenhaga, Sankt Petersburg, paralizând principalele căi de transport mondiale și împiedicând importurile de alimente să ajungă în marile aglomerări urbane, ca de exemplu Shanghai.

„Scăderea bruscă a luminii și temperaturii oceanelor, în special a Oceanului Înghețat, a Atlanticului și Pacificului de Nord, ar ucide algele marine, care reprezintă hrana de bază a lanțului trofic marin, creând practic o foamete în ocean. Aceasta ar pune capăt activităților de pescuit și acvacultură.”

Citiți și:  Cum își va găsi sfârșitul Vladimir Putin? Trei morți prezise de jurnalistul rus Alexander Nevzorov

Oamenii de știință au descoperit că un război nuclear între Statele Unite și Rusia ar provoca incendii care ar emana „peste 170 de miliarde de kilograme de fum și de negru de fum absorbind lumina solară în atmosfera înaltă”.

Un alt studiu recent, realizat de Rutgers University, a ajuns la concluzia că un război nuclear între Statele Unite și Rusia ar avea ca efect moartea de foame a 5 miliarde de oameni în doi ani.

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/08/15/how-nuclear-war-russia-us-would-risk-two-thirds-humans-dying/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.