“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITAR

CUM TE MANIPULEAZĂ PRESA PRO-UCRAINA: “Zelenski dezvăluie secretul doborârii a 26 de elicoptere rusești într-o singură zi”

ka 52 aligator 83282600

Ziarul “Adevărul” continuă cu minciunile in favoarea Ucrainei:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă că aliații țării sale au furnizat arme cu rază lungă de acțiune cu ajutorul cărora forțele ucrainene au doborât un număr important de avioane și elicoptere rusești într-o singură zi, relatează portalul RBC Ucraina.

El a adăugat însă că nu poate dezvălui deocamdată și despre ce arme este vorba, dar partenerii Ucrainei vor înțelege la ce se referă.

„Partenerii ne-au pus la dispoziție câteva arme cu rază lungă de acțiune. Nu voi spune de care, dar partenerii noștri vor ști despre ce e vorba. Cu ajutorul lor am distrus 26 de elicoptere într-o zi, precum și 12 avioane care au decolat și au atacat cu rachete și împotriva cărora funcționau aceste sisteme. Am distrus 12 dintr-o dată. Pur și simplu am avut mijloacele necesare”, spune Zelenski.

Zelenski a ținut să clarifice faptul că Ucraina a folosit astfel de arme pentru a se apăra,, nefăcând decât să riposteze față de aviația inamică care lansa atacuri și controla complet cerul.

În urmă cu câteva săptămâni, apărătorii ucraineni au reușit să doboare trei avioane de vânătoare rusești Su-34 într-o singură zi. Se întâmpla deasupra regiunii Herson.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene Iurii Ihnat aceste modele sunt printre cele mai noi din arsenalul Federației Ruse. Cu ajutorul avioanelor Su-34, Rusia lansează bombe și rachete asupra Ucrainei.

În plus, câteva zile mai târziu, armata ucraineană a mai doborât un Su-34, dar și un avion de vânătoare Su-30.

Canalele rusești de pe Telegram s-au plâns de faptul că forțele armate ucrainene ar fi folosit sistemul de rachete antiaeriene Patriot pentru a le distruge. Totuși, Ucraina s-a abținut să dezvăluie armamentul cu care a doborât avioanele inamice.

Comandantul forţelor terestre ucrainene: Avem nevoie de mai multe avioane de atac

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat vineri că Ucraina are nevoie de mai multe avioane precum modelul american A-10, pentru a sprijini infanteria, dar şi de avioane ce pot lansa rachete cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„M-aş referi la avioanele A-10 ca opţiune pe care ne-o vor da. Acesta nu este un echipament nou, ci unul de încredere dovedită în multe războaie şi care are o gamă largă de arme pentru distrugerea ţintelor terestre, pentru a ajuta infanteria”, a spus generalul Oleksandr Sîrski.

A-10 Thunderbolt este un avion subsonic produs în Statele Unite şi se află în dotarea diferitelor armate începând din anii ’70.

Sîrski a explicat că avionul A-10 ar furniza sprijin esenţial pentru forţele terestre: „Ar servi la distrugerea ţintelor cu baza la sol: tancuri, artilerie… tot ceea ce luptă contra infanteriei”.

Un rol important ar putea juca și elicopterele de atac AH-64 Apache şi AH-1 Super Cobra, potrivit generalului ucrainean.

De la începerea invaziei ruse pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, Kievul le-a cerut constant aliaţilor occidentali armament şi muniţii tot mai sofisticate, între care tancuri, alte vehicule blindate, rachete cu rază lungă şi avioane F-16.

Serviciile secrete ucrainene au dezvăluit ce tipuri de arme primește Vladimir Putin de la Kim Jong-un
Serviciile de informații în domeniul apărării din Ucraina (DIU) au anunțat ce fel de arme furnizează Coreea de Nord Rusiei, relatează Ukrainska Pravda.

Potrivit lui Andri Iusov, reprezentant al DIU, a fost confirmată deja livrarea de proiectile de artilerie, a rachetelor antitanc, a munițiilor pentru lansatoarele de rachete MLRS, precum și a minelor.

„În ceea ce privește balistica, informațiile pe care le-ați transmis [în legătură cu declarația procurorului general privind utilizarea de către Rusia a rachetelor de fabricație nord-coreeană în Ucraina – n.r.] sunt cunoscute, dar în prezent se colectează date și informații suplimentare pentru a analiza situația.”

La 11 ianuarie, Vadim Skibițki, adjunctul șefului serviciului de informații al apărării din Ucraina, dezvăluia că în Ucraina se află 462.000 de soldați și 35.000 de membri ai Gărzii Naționale a Rusiei ca parte a forțelor de ocupație.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.