“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Va fi jale! Anunț cumplit despre ACESTE pensii!

pensie romania pensionari

Vești proaste pentru acești pensionari! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț îngrijorător pentru români. Dacă ai lucrat în aceste condiții, vei suferi mult la pensie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat unul dintre motivele pentru care unii oameni au pensii mici în România.

Este vorba despre cei care au fost angajați cu jumătate de normă. Potrivit ministrului, românii care lucrează cu astfel de contracte vor avea de suferit la pensie.

De ce au românii pensii mici?
„Cred că peste 10.000 de dosare le-am luat filă cu filă. Ce am găsit acolo era tragic.

Timp de 15 ani, 20 de ani, etc. stagiul de cotizare, în cel mai bun caz, salariul minim, normă întreagă, dar majoritatea erau cu fracțiune de normă. Am denumit acel lucru 2 lei pe hârtie și 5 lei în mână.

A fost o perioadă în care unii lucrători au fost forțați sau au avut o înțelegere cu angajatorii. Acest lucru se va răsfrânge când vor ajunge la pensie. Fiindcă da, putem avea un contract pe jumătate de normă, dar nu cred că se poate trăi cu 600-700 de lei cât este jumătatea de normă.

Atunci îți pui întrebarea de ce atât de mulți cetățeni au pensii mici. Iată că avem un răspuns”, a spus Marius Budăi.

Există și excepții
Ministrul Muncii a ținut să menționeze că legea din România are totuși niște excepții. Anumite categorii de persoane sunt îndreptățite să lucreze doar jumătate de normă.

„Avem în lege acele excepții, studenți, pensionari, persoane cu handicap care au dreptul de muncă doar la jumătate de normă, dar măsura a mai fost implementate și atunci contractele au fost transformate instantaneu.

Nu poți să ții un om la muncă 8 ore și să-l plătești cu jumătate de normă”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, miercuri seara, la Antena 3.

Pensionarii nu au mai beneficiat de nicio creștere
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mai afirmat, miercuri seara, că din decembrie 2020 şi până în decembrie 2021, când a intrat şi PSD la guvernare, pensionarii din România nu au beneficiat de nicio creştere de pensie.

„Era foarte interesant dacă mai aveam acolo şi decembrie 2020, ca să ne dăm seama că în 2021, până la venirea PSD la guvernare, nu s-a întâmplat nimic, era la acelaşi nivel”, a adăugat Marius Budăi.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii spunea că o nouă majorare a pensiilor ar putea avea loc pe 1 ianuarie 2023.

Se recalculează pensiile românilor, iar la sfârșitul anului 2022, legea pensiilor ar trebui să fie gata, potrivit declarațiilor făcute recent de Marius Budăi.

El a explicat că este nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem. În opinia sa, nu crede ca cineva se gândea să rezolve inechitățile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi.

„Eu nu cred că se poate aşa”, a spus ministrul Muncii.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.