“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ungurii trimit o undă de șoc în toată Europa. MESAJ clar pentru Zelenski

Viktor Orban 1024x696 1

Incident diplomatic la Budapesta, unde ministrul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei, solicitând explicații pentru ceea ce oficialii maghiar au descris „declarații ofensatoare” la adresa Ungariei. Relațiile dintre Ungaria și Ucraina sunt destul de reci, iar premierul Viktor Orban l-a desemnat pe președintele Volodimir Zelenski drept unul dintre „adversari”. În schimb, regimul de la Budapeta este foarte apropiat de Moscova și de Vladimir Putin.

Ministerul de Externe de la Budapesta l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei pentru explicații. Regimul de la Budapesta consideră inacceptabile declarațiile oficialilor ucraineni referitoare la Ungaria.

Este vorba despre acele afirmații oficiale care definesc Ungaria drept un „totalitarism în dezvoltare” sau care desemnează regimul lui Viktor Orban drept „complice la război”. Ministrul de Externe Peter Szijjarto consideră că a descris afirmațiile oficialilor ucraineni drept declarații ofensatoare la adresa Ungariei, după cum transmit MTI şi Reuters.

Într-o postare pe Facebook, a afirmat că Ungaria are o poziţie clară în privinţa războiului din Ucraina.

„Noi am condamnat agresiunea militară, susţinem suveranitatea Ucrainei, am acceptat sute de mii de refugiaţi şi am trimis sute de tone de alimente şi alte donaţii”, a scris ministrul de Externe.

În acelaşi timp, regimul de la Budapesta consideră securitatea ungurilor drept o prioritate, apreciind că războiul din Ucraina nu este al maghiarilor. Drept urmare, a spus ministrul, „vrem să stăm şi vom sta în afara lui”.

Guvernul maghiar nu se implică în război
Guvernul nu va risca pacea şi securitatea ungurilor, prin urmare „nu va trimite arme şi nu va vota pentru sancţiuni energetice’ împotriva Rusiei”, a arătat ministrul de externe. În opinia sa, acest punct de vedere este împărtășit de majoritatea cetățenilor maghiari care au votat în majoritate pentru FIDESZ și pentru Viktor Orban.

„Putem constata că Ucraina ar fi dorit un alt rezultat în interesul său şi nu vom discuta acest lucru: ei pun interesele ucrainenilor pe primul loc şi noi facem la fel pentru unguri”, a continuat Peter Szijjarto.

Drept urmare, acesta apreciază că „declaraţii despre totalitarism în dezvoltare, că Ungaria ar fi complice în război sau că decizia ungurilor ar fi lamentabilă sunt inacceptabile”.

„Este timpul ca liderii ucraineni să înceteze să insulte Ungaria şi să recunoască voinţa poporului ungar”, a încheiat Szijjarto.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. Doar politicienii romani, in idiotenia lor, pun mai presus, de popor, pupatul in cur pe americani si pe aia de la Bruxelles…
    Asa ca modifica legi, la cererea licuriciului senil de la Washington, ca sa poata da arme Ucrainei, tara care are mai multe teritorii romanesti sub ocupatie si unde, etnicii romani, sunt bataia de joc a ucrainenilor…

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.