ULTIMA ORA! ALERTA IN ORAS! O femeie deja și-a pierdut viața!

Anunț îngrijorător al autorităților sanitare buzoiene, după ce consumul de ciuperci a făcut deja o primă victimă. Cum a fost posibil? Ploile din ultima vreme au făcut că sporii otrăvitori să ajungă pe ciupercile comestibile, așa încât oamenii care le culeg și le consumă de o viață se pot înșela în privința lor.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, deja o femeie din orașul Pătârlagele a decedat săptămâna trecută ca urmare a consumului de ciuperci. Femeia a gătit ciupercile pentru întreaga familie și puțin a lipsit să se așeze cu toții la masă.

Membrii familiei au avut noroc.

Cu puțin înainte de a se întâmpla acest lucru, fiica și soțul său au fost reținuți cu alte treburi și nu au mâncat. Imediat după ce a consumat din mâncarea gătită din ciupercile otrăvite, femeii i s-a făcut foarte rău și a fost dusă de urgență la Spitalul Nehoiu. Aici a mai trăit doar două zile. Toate eforturile medicilor de a o salva s-au dovedit inutile.

Citiți și:  Știre-bombă. Primul român cu Covid-19, condamnat! Mii de oameni riscă pușcăria!

De altfel, este alertă în mai multe spitale din ţară după ce în secţiile de terapie intensivă au ajuns pacienţi care au mâncat ciuperci otrăvitoare. Medicii trag un semnal de alarmă îngrijoraţi de numărul tot mai mare de pacienţi care au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci.

Otrava din ciuperci începe să acţioneze imediat ce ajunge în organism. Mai întâi la nivel digestiv şi aşa apar durerile de burtă şi vărsăturile. Pacientul crede că are o toxiinfecţie alimentară şi de cele mai multe ori se tratează singur. Simptomele dispar, însă nu şi otrava. Ea ajunge în sânge şi apoi în ficat şi rinichi. Aşa se face că oamenii merg la doctor când insuficienţa hepatică este deja instalată.

Citiți și:  Știre-bombă. Primul român cu Covid-19, condamnat! Mii de oameni riscă pușcăria!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile