“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNATIONALNOUTATISTIRI

Tortionarul Ion Ficior, urmarit penal pentru GENOCID

ficior

Tortionarul Ion Ficior, fost comandat de lagar in perioada comunista, a fost chemat joi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru genocid. Acesta este acuzat deInstitutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) ca in perioada 1958-1963 a coordonat un regim de detentie abuziv si inuman impotriva detinutilor politici de la Colonia de munca Periprava din judetul Tulcea. In urma conditiilor greu de imaginat si a torturilor, 103 de detinuti si-au pierdut viata, intre 1960 si 1963.

Mai multe persoane, din toata tara, fosti detinuti ai inchisorii comuniste Periprava, au fost audiate in ultimele zilea de procurori. Potrivit marturiilor, Ion Ficior ar fi fost un om dur si violent. Pedepsele date de el erau de fapt ore intregi de tortura. De exemplu, presedintele Asociatiei Detinutilor Politici a povestit ca Ficior obisnuia sa ii lege pe condamnati cu sarma ghimpata, acestia fiind pusi sa stea in canalul plin cu apa si sa se uite la soare cu ochii deschisi.

Potrivit reprezentantilor IICCMER, in urma investigatiilor intreprinse in septembrie 2013 la Periprava a fost identificata o groapa comuna, un loc de inhumare a detinutilor din colonia de munca.

“Dumnezeu este bun, bunatatea lui tine in veci si credinciosia lui din neam in neam. Eu sunt un om crestin si nu ma dedau la fapte care mi se imput. Sunt si am fost crescut in familie de credinciosi, baptisti”, a fost printre putinele declaratii date presei de Ion Ficior.

Ion Ficior este al doilea fost comandant al unui penitenciar comunist acuzat de genocid, dupa comandantul penitenciarului Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu.

In prezent, Ion Ficior locuieste in municipiul Bucuresti, beneficiind de o pensie semnificativa din partea Ministerului Administratiei si Internelor, desi a fost unul dintre cei mai duri ofiteri superiori care a activat in Directia Generala a Penitenciarelor in perioada 1951 – 1982. Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.