“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Mircea Dinescu: ”Dacă Ceauşescu trăia, la anul ieşea preşedinte cu 90%!”

62388121

Într-un exerciţiu de imaginaţie de-a dreptul surprinzător, poetul Mircea Dinescu, una dintre figurile cheie ale Revoluţiei din 1989, a declarat că, dacă Nicolae Ceauşescu ar fi fost în viaţă, ar fi câştigat alegerile prezidenţiale de anul viitor cu un impresionant 90%.

Declaraţia controversată a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Prima TV.

Dinescu îşi susţine afirmaţiile prin prezentarea unei comparaţii între perioada comunistă şi cea actuală. Potrivit poetului, oamenii obişnuiţi se confruntă acum cu probleme legate de cheltuielile pentru întreţinerea curentului, a apei şi a impozitelor, situatie pe care nu o aveau în epoca comunistă.

El argumentează că capitalismul sălbatic instaurat în România după Revoluţie a creat un mediu economic disfuncţional, iar problemele sociale, cum ar fi pensiile insuficiente, nu au fost rezolvate.

„Un om normal, care are o pensie amărâtă sau un salariu mediocru, e disperat că la finalul lunii trebuie să-şi plătească curentul, apa, impozitul. În viaţa mediocră de pe vremea comunismului nu aveai această problemă”, a declarat Mircea Dinescu.

Fostul disident merge mai departe și acuză că capitalismul românesc a fost construit de foștii activiști de partid și de angajații fostei Securități. Mircea Dinescu critică faptul că ideea de capitalism în România a fost preluată și implementată de către cei care anterior promovau ideologia comunistă.

„Nici Marx n-a prevăzut că după comunism va veni capitalism făcut de activişti de partid şi de securişti. Şi ceva bişniţari rătăciţi”, a adăugat Dinescu.

În ciuda afirmaţiilor sale, poetul insistă că nu promovează nostalgii comuniste, ci subliniază disfuncţionalităţile capitalismului actual din România. Mircea Dinescu a fost, și rămâne, o voce provocatoare în peisajul politic și cultural românesc, iar declaraţiile sale rămân deschise interpretărilor şi dezbaterilor în societatea contemporană.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.