“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIȘTIRI BUZAU

SOC SI GROAZA LA PRIMARIE: O femeie a vrut să isi dea FOC in biroul primarului din Buzau

molotov-660x400

O femeie de 46 de ani a semănat panică, astăzi după-amiază, în sediul Primăriei municipiului Buzău. Înarmată cu o sticlă plină cu benzină, buzoianca a încercat să tranşeze problema unui spaţiu locativ, ameninţând că-şi dă foc ei dar şi primarului. Scena s-a produs la intrarea în biroul edilului şef.

Femeia a fost încătuşată de poliţiştii locali şi transportată la spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Săpoca, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice.

Potrivit unui consilier local, cunoscător al cazului social, protestatara ar fi intrat în depresie în momentul în care a aflat că urma să împartă spaţiul locativ închiriat de la municipalitate cu două familii de tigani.

”Din punct de vedere legal, nu i se putea aproba cererea de a închiria întreaga locaţie. Este regretabil că a apelat la o asemenea soluţie pentru a-şi rezolva problemele locative”, a declarat Gabriel Peneş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Buzău.

UPDATE:

Neluţa Doniga de 46 de ani, este femeia care, marţi după-amiază, a ameninţat că îşi dă foc în sediul Primăriei municipiului Buzău. Înarmată cu o sticlă plină cu benzină, buzoianca a încercat să tranşeze problema unei locuinţe sociale, ameninţând că-şi dă foc. Scena s-a produs la intrarea în biroul edilului şef.

”Ce mi s-a întâmplat aseară este legat de o poveste veche, de zece ani, a acestei doamne Doniga, care a venit cu două brichete şi stropită pe jumătate. Am văzut sticla cu un lichid roşu însă pentru că sunt răcit, nu am siţit mirosul de benzină. Doamna care era cu mine la audienţe, pentru că nu sunt singur la audienţe, mi-a zis că pentru că avea şi brichetele în mână. Am reuşit să o scoatem pe aici şi să chemăm poliţia locală”, a declarat primarul Constantin Toma.

Edilul-şef spune că s-a ajuns în această situaţie din cauza unui angajat al Primăriei, fost şef la spaţiu locativ, care ar fi luat şpagă pentru ca femeia să rămână în mod abuziv, mai mulţi ani, într-o locuinţă socială a Primăriei, deşi nu mai avea acest drept.

”Este o situaţie neclară. Se pare că acum câţiva ani a dat o şpagă undeva prin Primărie ca să primească în plus o cameră, două, în strada Verii, şi nu i s-a dat. Eu trebuie să îmi fac datoria, să respect legea, şi am dat acea casă locuinţă unei familii care era pe lista aprobată de comisia tehnică şi de consiliul local pentru atribuire de locuinţe sociale”, a declarat Toma.

În septembrie 2015, în momentul când a fost evacuată din locuinţa socială de pe strada Verii, Neluţa Doniga a afirmat că i-a oferit şpagă unui angajat al Primăriei pentru acordul tacit al acestuia de a ocupa abuziv imobilul respectiv. Funcţionarul din Primărie acuzat de luare de mită, Emil Şerban, nu a recunoscut însă fapta.

Între timp, Emil Şerban, funcţionarul Primăriei Buzău acuzat că a luat şpagă, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese după ce i-a dat fiului său locuinţă ANL preferenţial.

Neluţa Doniga, femeia care a recurs la gestul disperat, ar fi intrat în depresie în momentul în care a aflat că Primăria a acordat unei familii sărace locuinţa în care ea ar fi investit foarte mulţi bani, însă fără a-i fi restituite de către municipalitate sumele cheltuite de aceasta pentru reparaţii.

Edilul a declarat astăzi că o echipă de evaluare va merge la locuinţa respectivă iar în baza raportului făcut de specialiştii Primăriei, se vor găsi soluţii ca reclamanta să primească banii investiţi în reparaţia fostei sale locuinţe sociale.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.