“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

ÎL RECUNOAȘTEȚI? Acest PSD-ist de la Primăria Vintilă Vodă este acum cercetat penal pentru DETURNARE DE FONDURI

ion coman vintila voda 1068x601 1

Primarul Ion Coman din localitatea Vintilă Vodă, membru al Partidului Social Democrat (PSD), se găsește în centrul unui scandal de corupție, fiind investigat penal într-un dosar deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de deturnare de fonduri, conform prevederilor articolului 307 din Codul Penal.

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de Ziarul Puterea, investigația a fost inițiată în urma unei sesizări adresate Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), referitoare la lucrările de reabilitare a unor ulițe din localitatea Vintilă Vodă, pe o distanță de 724 de metri.

Verificările specialiștilor au relevat mai multe nereguli grave, printre care faptul că firma contractată, SC Creative Road Design SRL (cu sediul în București și deținută de asociatul unic, Burlacu Oana), nu deținea un cod CAEN autorizat (7022) pentru prestarea serviciilor de consultanță în managementul de proiect. De asemenea, s-a constatat că beneficiarul UAT Vintilă Vodă nu a încheiat un contract în conformitate cu legislația națională cu dirigintele de șantier, iar acest contract a fost semnat ulterior începerii efective a lucrărilor.

Un alt aspect semnalat este că serviciile de proiectare au fost prestate înainte de încheierea contractului de achiziție, contravenind astfel regulilor stabilite. În urma constatărilor, s-a propus încetarea contractului de finanțare, iar beneficiarul a fost notificat în privința acestei decizii.

Într-o încălcare serioasă a principiilor democratice, Primăria Vintilă Vodă a fost obligată să plătească serviciile, iar primarul Ion Coman a omis să informeze Consiliul Local cu privire la această cheltuială. Prin efectuarea plății fără a supune la vot în Consiliul Local, edilul a fost acuzat de deturnare de fonduri.

AFIR puterea 711x1024 1

Sesizarea penală arată că primarul Ion Coman a ascuns faptul că a fost obligat să restituie sumele cheltuite ilegal și că a furnizat informații false privind cheltuielile în bugetul local. În urma acestor acuzații, dosarul penal a fost deschis și se află în faza de cercetare. Primarul Ion Coman (PSD) se confruntă cu posibile consecințe legale severe în cazul în care acuzațiile împotriva sa se dovedesc a fi întemeiate. Presiunea opiniei publice crește, iar comunitatea locală din Vintilă Vodă așteaptă măsuri hotărâte pentru elucidarea acestui caz de corupție la nivelul administrației locale, conform informațiilor de la puterea.ro.

ion coman primar vintila voda 1024x806 1

Ziarul Puterea a încercat să ia legătura cu primarul, însă acesta nu a furnizat niciun punct de vedere până în momentul difuzării articolului.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.