“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

SE MODIFICA LEGEA PENTRU SOFERI! Începând de azi, toți proprietarii de mașini sunt scutiți de aceste operațiuni

soferi

De azi, toți proprietarii de mașini sunt scutiți de aceste operațiuni. Actul normativ care se referă la aceste operațiuni au fost publicat în mai și se aplică de azi.

Mai exact, șoferii care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii nu mai trebuie să obțină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea și nu mai trebuie să ceară publicarea în Monitorul Oficial atunci când cartea a fost furată, distrusă ori au pierdut-o.

Potrivit unor modificări introduse azi, prin Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000, cei care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii îl pot putea obține mult mai ușor.

Conform sursei citate, pentru obținerea duplicatului nu mai e necesară obținerea avizului de la autoritatea care a dispus înmatricularea sau înregistrarea, după caz. Cazurile în care acest duplicat va fi eliberat au rămas aceleași, respectiv pierderea, furtul sau distrugerea cărții de identitate ori situația în care fostul proprietar refuză să i-o predea noului deținător. De asemenea, tot Registrul Auto Român (RAR) e autoritatea la care trebuie să ne adresăm cu această cerere.

„În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispoziţiilor art. 10 alin. (5) (n.r. – fostul proprietar nu transmite cartea de identitate a mașinii), R.A.R. poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului”, se arată în lege.

Totodată, noile modificări îi mai scutesc pe proprietarii de mașini și de publicarea pe care trebuie să o facă în Monitorul Oficial în urma pierderii, furtului ori distrugerii cărții de identitate, întrucât prevederea existentă până acum în ordonanță care cerea acest lucru a fost abrogată.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.