Se crede că din cauza măștii obligatorii: Un copil de șapte ani din Botoșani a murit sufocat după ce i s-a făcut rău la școală

Un copil de șapte ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău la școală. Băiatul a fost la școala din satul botoșănean Ibănești doar în prima zi, dar cum nu se simțea bine a fost trimis acasă, transmite ObservatorNews. Martorii afirmă că i s-a făcut rău de la mască.

Copilul a dezvoltat o insuficiență respiratorie acută și a murit, joi dimineață, sufocat, după ce i s-a făcut rău la școală, transmite și Monitorul de Botoșani.
Când au văzut că fiul lor nu își revine, părinții – mama profesoară, iar tatăl asistent medical – nu au stat pe gânduri și l-au dus la Spitalul Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, copilul a ajuns în stare foarte gravă, decompensat, cu saturație 30, comatos. A fost nevoie de resuscitarea sa în secția de urgență, însă din păcate școlarul nu a răspuns manevrelor. Testul rapid de Covid a ieșit negativ, însă au fost recoltate probe și pentru testul PCR.

A murit la spital
Primarul localității Ibănești a declarat reporterului Observator Andreea Petrescu că băiatul ar fi suferit de o răceală mai veche și ar fi mers la școală doar în prima zi.

Informația inițială a venit pe platforma Fii Observator, iar martorul, la rândul său părinte, spune că din ceea ce se auzea la școală copilul ar fi murit din cauza măștii de protecție, pe care era obligat să o poarte non-stop chiar și în pauze.

„Eu am copiii la școală, că la noi e zonă galbenă, și am văzut învățătorii de acolo speriați și ceilalți copii. Am auzit că a murit un copil de 7 ani. Tatăl e asistent medical în sat. Din cauza măștii, așa spuneau profesorii. El fiind mai grăsuț, a intrat în comă și nu a mai avut ce să îi facă”, a declarat martorul pentru Observator.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, citat de Monitorul de Botoșani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *