fbpx
INCORECT POLITIC

SIMBOL AL OBEDIENȚEI VIZIBILE PUBLIC

2d

„Sub amenințarea cu pedeapsa, persoanele sunt obligate să semnalizeze concetățenilor lor că se supun de bună voie.”

Cerința guvernului de purtat mască în transportul public, la intrarea în magazine și supermarketuri este mai puțin o măsură medicală cât o măsură psihologică: cetățenii sunt tratați ca niște copii minori și sunt obligați să se supună public.

De ceva timp, prim-ministrul bavarez Markus Söder a presionat pentru a se purta mască în Germania. Deoarece nu s-a putut ajunge la un consens la nivel național, Bavaria a avansat la 20 aprilie. Celelalte state federale și-au urmat procesul în câteva zile, inclusiv casa mea din Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde coronavirusul a afectat cel mai puțin. Potrivit Institutului Robert Koch, există mai puțin de 50 de persoane testate cu rezultat pozitiv la 100.000 locuitori (media națională este de 175). Până în prezent, au fost 15 morți între Wismar și Greifswald. În Rostock, cel mai mare oraș din țară, cu o populație de 200.000 de locuitori, primarul a declarat săptămâna aceasta că sunt „fără corona”, nu au existat cazuri noi.

Cu toate acestea, guvernul de stat Mecklenburg-Pomerania de Vest, condus de Manuela Schwesig (SPD), a decretat miercuri: „Orice persoană care refuză să poarte masca pe nas si gură în transportul public local (autobuze, tramvaie, taxiuri) și la intrarea într-un magazin, începând de luni ia o amendă de 25€. Purtarea unui aparat de protecție a nasului si gurii în Mecklenburg-Pomerania de Vest este obligatorie începând cu 27 aprilie „.

„Această amendă o primiți și dacă intrați într-un magazin fără mască și vă opuneți unei solicitări adecvate de a părăsi magazinul”, după cum a explicat după-amiaza premierul Manuela Schwesig. (…) Schwesig anunțase marți că inițial nu a fost planificată o cerință de mască în magazine din cauza numărului redus de infecții din nord-est. Acest lucru nu este, de asemenea, justificat legal. În cazul în care cerința de mască prevalează în alte state federale, Mecklenburg-Pomerania de Vest va urma exemplul.

În caz de îndoială, pur și simplu urmați majoritatea. Faptele și legile continuă să fie secundare. Regulamentul de anvergură nu a fost discutat în parlamentul de la Schwerin. Ultima ședință a avut loc deja pe 1 aprilie și a constat în esență în citirea șabloanelor și a rezoluțiilor și apoi ridicarea mâinilor. Discuții critice – niciuna. În schimb, Schwesig a spus la întâlnire: „Acum ar trebui să depășim și să ne unim în această criză, care este tipic pentru democrație, că guvernul și opoziția se întâlnesc și discută, pentru a ajuta țara noastră.”

Notele de protocol în acest moment: „Aplauze din partea frațiunilor SPD, CDU, AfD și DIE LINKE”

În prezent, Parlamentul lipsește în mare măsură la luarea deciziilor, și asta în toată Germania. Noul mod de politică este simplu: guvernul decide cu privire la măsuri – iar cetățenii trebuie să se supună acestora (cu excepția cazului în care o instanță nu anulează ordinele imperative). Această abordare nu prea are legătură cu o democrație funcțională.

Beneficii pentru sănătate?

Există întrebări considerabile cu privire la necesitatea medicală a cerinței de mască. Institutul Federal pentru Droguri și Aparate Medicale, care aparține Ministerului Sănătății Federale, declară că beneficiile pentru sănătate ale măștilor de pânză că au un efect protector „în general nu este dovedit”. Măștile ar putea, totuși, „să sprijine conștientizarea „ distanțării sociale ”, precum și tratarea atentă a sănătății legate de tine și de ceilalți”.

Autoritatea subliniază:

„Purtătorii „măștilor comunitare” descrise nu se pot baza pe ele pentru a se proteja pe ei sau pe altii de transmiterea SARS-CoV-2, deoarece nu s-a demonstrat niciun efect protector corespunzător pentru aceste măști.”

Asta înseamnă: mascarea abia ajută, dar menține nivelul fricii ridicat. Virologul Christian Drosten a spus săptămâna aceasta: „Măștile sunt o completare a măsurilor și pentru a aminti permanent oamenilor despre gravitatea situației!”

Până acum câteva săptămâni, Institutul Robert Koch (RKI) deținea aceeași poziție ca și Institutul Federal pentru Droguri și Dispozitive Medicale și declara că o protecție bucală este inutilă în viața de zi cu zi.

La 28 februarie, vicepreședintele RKI, Lars Schaade, a declarat că nu există „dovezi științifice” care să aibă sens. Același Lars Schaade recomandă cu tărie acum, săptămâna aceasta, în spiritul guvernului, din care autoritatea sa este parte, să se poarte masca.
RKI încearcă să susțină științific schimbarea sa, desigur. Într-un document publicat pe 14 aprilie, intitulat „Acoperirea gurii nasului în public”:

„Rezultatele noastre sugerează că măștile chirurgicale pot reduce eficient eliberarea particulelor de virus gripal în mediul înconjurător în picăturile de respirație, dar nu și în aerosoli. (…) Cu rinovirusul, nu au existat diferențe semnificative între detectarea virusului cu sau fără mască de față, atât în ​​picăturile de respirație, cât și în aerosoli.”

Acest lucru înseamnă că nu a fost stabilit un efect general de protecție al acestor măști împotriva virușilor. Cu toate acestea, RKI își bazează „reevaluarea” actuală pe acest studiu.

În plus, există probleme de sănătate din cauza purtării măștii. De exemplu, în urmă cu câțiva ani, o anchetă a arătat că respirația crescută în aerul exhalat crește semnificativ concentrația de CO2 în sângele purtătorilor de măști. Aceasta duce la o concentrare slabă, oboseală și, în general, abilități fizice și mentale reduse.

„Epidemia s-a terminat deja”

Medici precum președintele Asociației Medicale MondialeFrank Ulrich Montgomery, avertizează asupra noului regulament, care este mai mult o rușine decât un lucru bun. Resemnat, Montgomery spune: „Dar ce poți face cu argumente raționale împotriva concurenței exagerate a politicienilor statelor federale?”

Knut Wittkowski, unul dintre cei mai respectați epidemiologi din lume, pune, de asemenea, în discuție în mod fundamental semnificația măsurii. Medicul, care fusese șeful departamentului de biostatistică, epidemiologie și proiectare de cercetare de la Universitatea Rockefeller din New York timp de 20 de ani, a declarat vineri într-un interviu cu portalul KenFM care sunt beneficiile cerinței de mască.

„Nu ajută la nimic. Epidemia s-a terminat deja. Virusul nu mai circulă într-o măsură relevantă în populație. Introducerea protecției bucale într-un moment în care nu mai există un virus este un pic ciudată. (…) Toată lumea poate privi datele și poate vedea: Germania este peste vârf, la fel ca toate celelalte țări europene. „

(Supliment 25 aprilie: Interviul cu Knut Wittkowski a fost șters la câteva ore după publicarea în Youtube. În prezent poate fi găsit aici.)

Obediența forțată

În afară de lipsa unui simț medical, ruptura tabu de bază a măsurii este de a forța toți cetățenii, în mod public și vizibil pentru toți, să arate că se tem de virus – care abia circulă – și să urmeze orbește guvernul. Sub amenințarea cu pedeapsa, oamenii ar trebui să se vadă obligați să semnalizeze concetățenilor lor că se supun de bună voie, indiferent cât de îndoielnică sau fară sens este măsura.

Rezultatul previzibil al obligației de a purta o mască este, prin urmare, și mai multă imaturitate, pasivitate, descurajare și frică în rândul populației – probabil o condiție care se încadrează bine în conceptul unor actori politici.

Epidemiologul Wittkowski avertizează: „Oamenii au uitat încet că democrația este un lucru pentru care trebuie să lupți mereu. Dacă încetați promovarea activă a democrației, drepturile oamenilor vor fi restricționate. Vedem asta foarte clar acum. Sper că această experiență va avea ca rezultat oameni mai activi în democrație în țara lor.” – Sursa: Invictus

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.