“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Ordinul a fost publicat: Masca de protecție devine oficial OBLIGATORIE pe stradă

ODAmaD00NDAmaGFzaD1jNDE3YmI0MzEyOWI3M2U2MWQ4N2YzZjA3YTIyYWE0MQ.thumb

Masca de protecție redevine obligatorie pe stradă.

Măsura, care a intrat deja în vigoare începând de miercuri seară, este valabilă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

Ordinul comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Cine nu trebuie să poarte mască
Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Autoritățile au dat și câteva exemple despre situațiile în care masca nu este obligatorie:

„ÎNTR-O LOCALITATE UNDE RATA INCIDENȚEI ESTE DE PESTE 6 LA O MIE DE LOCUITORI, O PERSOANĂ CARE CIRCULĂ SINGURĂ SAU CU PERSOANE CU CARE LOCUIEȘTE ÎMPREUNĂ, ÎNTR-UN SPAȚIU DESCHIS UNDE NU ESTE AGLOMERAT ( ACTIVITATE SPORTIVĂ, ACTIVITATE ÎN PARC, PE STRADĂ, MERGE CU BICICLETA ETC.) NU TREBUIE SĂ POARTE MASCĂ. ATUNCI CÂND INTERACȚIONEAZĂ CU ALTCINEVA DECÂT CU PERSOANE CU CARE LOCUIEȘTE ÎMPREUNĂ, NU SE MAI CONSIDERĂ ACTIVITATE ÎN MOD INDIVIDUAL ȘI TREBUIE SĂ POARTE MASCĂ.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.