“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALNOUTATI

După mii de studii care arată că masca e nesănătoasă, Rafila vrea să ne-o pună din nou pe față

Ministrul Sănătății susține că este o problemă de responsabilitate purtarea măștii de către persoanele care prezintă simptome.

184408.jpg 888x532 1

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a explicat că infectarea cu virusul Covid-19 a revenit în România la fel ca în alte țări, fiind în jur de 2.000 de cazuri pe zi, însă consideră că acest val va mai dura circa o săptămână, două, iar apoi va scădea numărul de cazuri, relatează RomâniaTV.

„A revenit și în România, ca și în alte țări. În momentul de față avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt așa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început și o să terminăm foarte rapid achiziția unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de față pe piață. Chiar mâine va fi o ședință cu spitalele din București să vedem dacă există probleme în ceea ce privește spitalizarea pacienților.

Sunt oameni și mulți dintre ei preferă să rămână spitalizați câteva zile, chiar dacă tratamentul se poate face ambulatoriu și noi o să venim în întâmpinarea acestor pacienți sau a pacienților care au comorbidități, încât să asigurăm spitalizarea”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat joi la Europa FM dacă a revenit Covid în România.

„Sunt două spitale de boli infecțioase, după cum bine știți, Balș și Babeș, s-au aglomerat. O să discutăm și cu colegii de la celelalte spitale de urgență, mâine dimineață, încât să putem asigura spitalizarea, dacă cumva prezentările sunt mai numeroase. Opinia mea e că acest val va mai dura circa una, două săptămâni, după care o să înceapă să scadă numărul de cazuri. Această transmisibilitate mai mare a acestui virus sau a variantei actuale duce la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, dar nu numai în România. Repet, peste tot se întâmplă același lucru”, a completat ministrul Sănătății.

„Poți să te duci la medicul de familie. Dacă ai o formă care să împiedice activitatea, atunci primești concediu medical. Dacă cumva nu mai există restricții în ceea ce privește circulația persoanelor infectate, dar recomandarea utilizării măștii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există și rămâne. Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciți, atunci să încercăm să nu răspândim infecția. Este un lucru bine-cunoscut”, a mai precizat Rafila.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.