Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
MILITARNATIONALSTIRI

SCLAVII STRĂINILOR: Autoritățile române contribuie la DISTRUGEREA Deltei Dunării pe motiv că nu mai încap navele NATO

delt 696x392 1

Rezervația naturală a Deltei Dunării se confruntă cu o amenințare iminentă, din cauza planurilor de extindere a portului militar din Tulcea, inițiate chiar de către autoritățile române, sub pretextul capacității insuficiente de ancorare a navelor NATO. Prin acest proiect, Ministerul Apărării Naționale (MApN) propune efectiv o intervenție în rezervația Deltei Dunării, aducând un pericol considerabil ecosistemului extrem de vulnerabil din această zonă.

MApN și-a manifestat intenția de a extinde capacitatea portului militar din Tulcea, inclusiv prin ocuparea unei părți din rezervația naturală a Deltei Dunării, sub pretextul necesității de securitate și a contextului geopolitic actual.

Astfel, MApN a inițiat un proiect de lege pentru transferul unui teren aflat în domeniul public al statului, situat în municipiul Tulcea, din administrarea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării către MApN, pentru a facilita extinderea portului militar din zona industrială Tulcea Est, pe malul drept al Dunării, în zona Brațului Tulcea, aflat la mila fluvială 37-38.

Conform justificării prezentate, MApN are în planul său de investiții modernizarea și consolidarea infrastructurii portuare destinate operațiunilor portului militar din Tulcea în contextul actual al securității și geopoliticii. Situația actuală a infrastructurii portuare nu oferă condiții optime pentru acostarea și staționarea navelor militare fluviale, iar din acest motiv se propune extinderea și modernizarea acesteia.

Cu toate acestea, propunerea MApN implică preluarea unui teren în suprafață de 20.507 mp din domeniul public al statului și administrat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Acest teren se află pe malul drept al Dunării, în zona inundabilă, și este necesar pentru lucrările de investiții planificate.

Chiar dacă proiectul MApN invocă prevederi constituționale și legale pentru a justifica transferul acestui teren către Ministerul Apărării Naționale, Legea 82/1993, referitoare la constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, protejează suprafețele terestre și acvatice din această zonă, incluzându-le în domeniul public de interes național. Astfel, aceste terenuri nu ar trebui să fie desprinse sau transferate către alte entități pentru construcții care ar putea afecta ecosistemul acestei zone protejate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.