Scena politică sta pe un butoi de pulbere! Cine e în spatele AUR?

 

Un profesor respectat crede că toată atitudinea lui George Simion este de fapt o strategie bine pusă la punct. AUR ar fi apelat la experți specializați în psihologia mulțimilor.

Scandalurile provocate în ultima vreme de George Simion, dar și vehemența cu care s-a opus intedicției de a mai face live sau de a mai filma în Parlament ne fac să ne întrebăm: care este de fapt strategia AUR? Este într-adevăr Simion atât de coleric și slobod la gură sau este un actor demn de premiile Oscar?

Dacă analizăm pagina de Facebook a lui George Simion, observăm că videoclipurile sale au o audiență amețitoare. Astăzi, liderul AUR a transmis în direct votul pentru schimbarea regulamentului Camerei Deputaților. În câteva ore a adunat aproape 400.000 de vizualizări. Și cu siguranță va mai aduna.

Un video care a făcut audiențe record este cel de la Iași, când Simion a mers să sărbătorească Mica Unire. Clipul a reușit să adune aproape 7 milioane de vizualizări. Majoritatea video-urilor postate au peste 1 milion de vizualizări fiecare. Dincolo de foamea de audiență, fiecare pas al liderului AUR pare însă a fi foarte bine calculată pentru a câștiga capital electoral.

Nimic nu este întâmplător
Profesorul Marius Pieleanu, specializat în sociologie, a explicat, miercuri, la News Hour with CNN, de ce conflictele permanente și afirmațiile bombă, parte din strategia AUR, au atât de mult succes.

„Este o campanie care nu pare deloc întâmplătoare. Este o campanie care a fost studiată în anumite laboratoare – nu știu în care – dar, cu siguranță, atât domnul Simion, cât și ceilalți lider ai AUR nu își desfășoară activitatea cotidiană de capul lor sau întâmplător.

Campania lor este una de succes. În mod evident cele aproape 1.600.000 de voturi pe care AUR le-ar strânge dacă ar avea loc alegeri duminică, adică mai mult decât dublu decât au primit acum un an și ceva, sunt rodul unei munci organizate, raționale și mai ales produsul unei gândiri strategice“, a spus Marius Pieleanu, într-o intervenție la News Hour with CNN.

Manipulare a maselor
Sociologul este de părere că AUR a apelat la specialiști în psihologia mulțimilor și astfel au oferit ceea ce unii oameni doreau să audă sau să vadă.

„Și mă tem – este o opinie personală, dar bazată pe date obiective – că aceste 1.600.000 de voturi nu sunt rezultatul unei munci asidue sau a unei inteligenței superioare, ci sunt rezultatul unei analize foarte serioase realizate de experți specializați în psihologia mulțimilor, în specificul ethosului românesc, în comportamentele colective ale românilor și, nu în ultimă instanță, în valorile și normele tradiționale românești”, a mai spus sociologul.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Degeaba. Cel mai mare pacat al AUR este respingerea neovalorilor. Sunt impotriva progresului pe model marxist. Asta e vina suprema, lipsa de adeziune la valorile in voga la noua Moscova de la Bruxelles si din partidul democrat USA. De ce nu aveti materiale despre involutiile cam de peste tot, in frunte cu fosta lume civilizata ? Puteti sa va intoarceti in timp si sa mergeti pe firul istoriei recente, pt a reconstitui drumul devenirii progresiste a lumii. De.o pilda, despre mijloacele de mesmerizare – industria divertismentului – Hollywood si muzici, incepind inca din 1960. Sau cum a aparut progresismul in Romania. Sau.. in fine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *